Saç Dökülmesinin Nedenleri

Saç Dökülmesinin Nedenleri

Kadınların sık sık saçlarına sıcak maşa uygulaması, sıkı sıkı bağlaması, topuz yapmasısaçların dökülmesine, seyrelmesine yol açıyor.

 

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Cengiz Bıçakçı, ''Kadınların sık sık larına sıcak maşa uygulaması, sıkı sıkı bağlaması, topuz yapmasıların ne, seyrelmesine yol açabiliyor'' dedi.

Ege Telgraf'ın haberine göre, Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından Saadet Mirci Semt Merkezi'nde düzenlenen ''  ve Nedenleri'' konulu seminere katılan Uzm. Dr. Bıçakçı, her  nin bir hastalığa işaret etmediğini, günde 50-150 arası  telinin dökülmesini normal olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Dökülen saçın yerine yeni saç çıkmıyorsa bu durumda bir anormalliğin olabileceğine dikkat çeken Uzm. Dr. Bıçakçı şöyle dedi:

"Ateş, bazı ilaçlar, gebelik, beslenme bozukluğu, aşırı diyet, cerrahi girişim, demir, çinko, biotin ve esansiyel yağ asit eksikliği, hipotiroidizm, hipertiroidizm, böbrek yetmezliği, ağır metal zehirlenmesi de saç dökülmesine yol açan en büyük nedenler. Bunların büyük bir kısmı tedaviye cevap veriyor. Saçlar geri çıkıyor. Kadınların sık sık saçlarına sıcak maşa uygulaması, saçlarını sıkı sıkı bağlaması ve topuz yapması da saçların dökülmesine, seyrelmesine yol açabilir. Saçlı deride olan yanık, mantar hastalıkları, saç kökünde oluşan iltihaplı hastalıklar, saçlı deride yapılan ameliyatlar ve çeşitli enfeksiyonlar kalıcı saç dökülmelerine neden olabilir. Frengi de saç döker. Bu dökülmede tedavi edilerek saçın tekrar çıkması sağlanabilir, ancak tedavi edilmezse hasta, frengi nedeniyle yaşamını bile yitirebilir.''

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.