Patatesler Sağlıklı

Patatesler Sağlıklı

Patateslerin üzerindeki şekillere anlam veremediklerini ifade eden yetiştiricilerin konuyu ilettikleri Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, endişe verici herhangi bir durum olmadığını ifade ettiler.

En temel besin maddelerinden biri olan patateslerde son zamanlarda görülen şekil bozuklukları patates yetiştiricisi vatandaşı “patatesler hastalıklı mı?” şüphesiyle tedirgin etti. Patateslerin üzerindeki şekillere anlam veremediklerini ifade eden yetiştiricilerin konuyu ilettikleri Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, endişe verici herhangi bir durum olmadığını ifade ettiler.

Başta Akçaabat olmak üzere birçok ilçeden benzeri şikâyetlerin geldiğini ifade eden Trabzon Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, gerekli tüm tetkik ve tahlillerin yapıldığını ifade ederek, “Endişeye mahal yok. Patateslerde tüketime engel herhangi bir hastalık bulunmuyor.” dedi.

Trabzon Tarım İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

“Bu yıl kurumumuza Trabzon ve ilçelerden patatesle ilgili çok sayıda şikâyet geldi. Durumu değerlendirerek tüm numuneleri Ankara ve Samsun'a gönderdik. Bize gelen raporlar, patateslerde herhangi bir bozukluk olmadığı yönünde.”

Açıklamada, gelecek yıl aynı sorunun yaşanmaması için, patateslerin dikim alanı değiştirilmesi ve aynı patatesten tohum üretilmemesi istendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.