Okullarda Seçim Vardı

Okullarda Seçim Vardı

Akçaabat'taki okullarda seçim vardı.

Demirci İlköğretim Okulu'nda Okul Başkanlığı Seçimi yapıldı.

Afişler hazırlayarak seçim kurulunun belirlediği yerlere asan, öğle aralarında müzik eğlence programı düzenleyen başkan adayları, projelerini ise sabah törenlerinde arkadaşlarına anlattılar. Bazı adaylar Beden Eğitimi dersi için soyunma odaları yapılması, bahçeye kaleler kurulması, sınıflara kitap desteğinde bulunulması, okul içi yarışmalar ve turnuvalar düzenlenmesi, küçüklere satranç öğretilmesi gibi vaatlerde bulunarak büyüklerini aratmadılar.

adaylarbirlikte.jpg

Yapılan seçimde 8/A sınıfından Ebrar Komar 64 oy alarak başkan seçilirken, 7/ A sınıfından Selmin Ertem 44 oy aldı. Başkan Yardımcılığını ise 5/A sınıfından Hüsna Tütüncü 64 oy alarak kazandı.

FEVZİPAŞA İŞLKÖĞRETİM...

Fevzipaşa İlköğretim Okulu da okul başkanlığı seçimini takip ettiğimiz okullarımızın arasında yer aldı. Bu okulumuzda başkanlık için tam 7 aday yarışırken ipi Rana Sivrikaya isimli öğrenci göğüsledi.

156 oyun kullanıldığı ve 5 oyun geçersiz sayıldığı seçimin sonucunda Rana Sivrikaya 36 oyla başkan seçilirken; diğer adaylardan Aslı-han Üçüncü 25, Mustafa Köse 22, Mehmet Köse 18, Yunus Emre Topal 15, Mert Kahraman 14, Nursena Kurt ise 10 oy aldı.

Bazı minik öğrencilerin boylarından bile yüksek olan sandıkta oy kullanarak ilk demokrasi tecrübesini edindikleri seçimlere katılan tüm adaylar Okul Müdürü Mehmet Salih Atadinç tarafından tebrik edildi.

fevzigpasasecim.jpg

AKÇAABAT LİSESİ... 

Akçaabat Lisesi Okul Meclis başkanlığı için yapılan seçimde 5 aday yarıştı. Kıyasıya bir rekabetin yaşandığı seçimde ipi gö-ğüsleyen aday 11’inci sınıf öğrencilerinden Haşim Gedikli oldu.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlar Yılmaz Tokdemir, Sezgin Fil ve Önder Atasoy ile okul öğrencilerinden Barış Köse, Damla Altuntaş, Ali Köşeli, Miraç Gedikli, Gamze Dibiç ve Ceylan Altaş’tan oluşan Okul Seçim Kurulu’nun görev yaptığı seçimde 1230 öğrenci oy kullandı.

27 Ekim Çarşamba günü ge-çekleştirilen seçimde 22 oy boş çıkarken 7 oy ise geçersiz sayıldı.

Geçerli oyların 379’unu alan 11 TM/A Sınıfı öğrencisi Haşim Gedikli Akçaabat Lisesi Öğrenci Meclisi Başkanı olurken, diğer adaylardan Onur Koç 324, Arda Anıl Yavruoğlu 215, Caner Aydilek 175, Uğur Salihoğlu da 108 oy aldı.

Okul Müdürü Mustafa Sarı, öğrencilerinin başarılı bir seçim dönemi geçirdiklerini belirte-rek, adayları tebrik etti.

 AKÇAABAT ANADOLU LİSESİ...

Akçaabat Anadolu Lisesi öğrencileri de geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirdikleri seçimle okul başkanlarını belirlediler.

Okul başkanlığı için adaylığını koyan iki öğrencinin ya-rıştığı seçimde tatlı bir rekabet yaşanırken, okulun yeni başkanı Emre Şahin Köroğlu oldu.

449 öğrencinin oy kullandığı ve kullanılan oyların 32'-sinin geçersiz sayıldığı seçimde 234 oy alan Emre Şahin Köroğlu ipi göğüslerken diğer aday Hüseyin Sercen Atasoy'a ise 183 oy çıktı.

Okul Müdürü Abdullah Boğuşlu, öğrencilerinin demokrasi anlamında önemli bir sınavı başarıyla geçtiklerini belirterek, aday olan öğrencilerini tebrik etti.

Kaynak:Akçaabat Yenihaber Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.