Nezle iken tokalaşmayın

Nezle iken tokalaşmayın

Uzmanlar grip ve nezle olanlar ile tokalaşılmaması gerektiği konusunda uyrıda bulundu.

Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Recep Akdur, nezle ve gribin kış aylarında artmasının nedeninin soğuk hava değil, insanların kalabalık yerlerde toplanması olduğunu belirtti. Akdur, nezle ya da grip olanların tokalaşmamalarını önerdi.


Prof. Dr. Recep Akdur yaptığı açıklamada, nezle ve gribin üşütme ile ilgisi olduğu gibi yaygın bir kanaat olduğunu, ancak bunların üşütme ile bir ilgisi bulunmadığını açıkladı. Akdur, “Hava ne kadar soğuk olursa olsun, insanlar diğer bir insandan virüs almadıkça kesinlikle nezle ve gribe yakalanmazlar” dedi.

“BULUNDUĞUNUZ MEKANI BOL BOL HAVALANDIRIN”

Akdur şöyle devam etti:

“Açık bir anlatımla, kışın virüslerin hastalık oluşturması daha zor. Buna karşılık yağışlı ve soğuk günlerde insanlar zamanlarının büyük kısmını kapalı mekanlarda geçiriyor. Kapalı mekanlar ise insanların biri birine virüs bulaştırdığı en önemli yerlerdir. Nezle ve gribin kış aylarında artmasının nedeni soğuk değil, insanların kalabalık yerlerde toplanması. Kapalı yerlerde soğuk gelmesin diye kapı ve pencereler sıkı sıkı kapatılıyor bu da grip ve nezlenin yayılmasını kolaylaştırıyor. Bunu önlemek için, soğuktan korkmamalı ve kalabalık yerler havalandırılmalıdır. Hastalığın yayılmaması için grip ve nezle olanlar kalabalık yerlere girmemeli. Gitmek zorunda kalanlar bez maske takmalıdır. Ellerlin tmiz olmaması, tokalaşmak, öpüşmek ve öksürük hapşırık virüslerin yayılmasına neden olan hareketleredir. Hasta olanlar iyileşinceye kadar bu hareketlerden kaçınmalıdır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.