Nar Çekirdeği Her Derde Deva

Nar Çekirdeği Her Derde Deva

Narın faydaları saymakla bitmiyor. İster tek tek tanelerini yiyerek tüketin, ister suyunu sıkarak için nar, pek çok derdin devası.

Narın mucizevi etkisini zaman zaman doktorlar, beslenme uzmanları dile getiriyor.

Cilt güzelliğinden tutun da menopoz dönemi rahatsızlıklarına kadar birçok hastalığa iyi geliyor. Aktarlarda kolaylıkla bulabileceğiniz nar çekirdeğinin başlıca yararlarına gelince; cildi sıkılaştırıyor, tazeliyor, yaşlanmayı geciktiriyor. Kalp krizi riskini azaltıyor. İçerdiği polyphenol, tannin, anthocyanin gibi antioksidanlar, zarar görmüş hücrelerin yenilenmesine yardımcı olarak kanserojen hücrelerle savaşıyor ve kanser riskini azaltıyor. Prostat ve meme kanserinde etkinliği biliniyor. Sigara, alkol, kirli hava vs. gibi etkenlerin vücut üzerindeki tahribatını azaltıyor. Selülit ve varisleri tedaviye yardımcı oluyor. Nar çekirdeğinin yüzde 25'inin östrojenik etki gösterdiği ispatlanmış. Bundan dolayı menopoza girişi geciktiriyor, menopoz dönemi sıkıntılarının daha kolay atlatılmasına yardımcı oluyor. Özellikle menopozun neden olduğu kemik erimesini, içerdiği elajik asit sayesinde engelliyor ve bedene destek, güç sağlıyor. Doğum kontrol haplarının yan etkisini azaltıyor. Kötü kolesterolü ve hiper tansiyonu düzenliyor, kan şekerini dengeliyor. İshali kesiyor. Üstelik C vitamini, demir ve potasyum açısından çok zengin.

 

Kullanımı : Günde 2 defa 1 tatlı kaşığı öğütülmüş nar çekirdeği yoğurt, süt, salata, bal veya pekmezle karıştırılıp yenilebilir, sade sevenler hiçbir şey katmadan da tüketebilir.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.