Hastane Korkusu Sona Eriyor

Hastane Korkusu Sona Eriyor

Yeni yapılan Akçaabat Devlet Hastanesi, hayata geçirdiği uygulama ile çocukların hastane korkusuna son vermeyi hedefliyor.

 

Yeni yapılan Akçaabat Devlet Hastanesi, hayata geçirdiği uygulama ile çocukların hastane korkusuna son vermeyi hedefliyor. Hastane Başhekimi Opr. Dr. Hasan Rıza Aydın, çocukların uygulanan tedavi sürecine daha rahat uyum sağlamaları adına hastane içinde oyun park alanı oluşturduklarını belirterek, çocukların hastane korkusunu ortadan kaldırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yeni yapılan Akçaabat Devlet Hastanesi hayata geçirdiği yeni uygulamalarla da dikkat çekiyor. 218 yataklı 5 yıldızlı oteli andıran görüntüsü ve ferahlığı ile beğeni toplayan hastane, çocuk servisine kurulan oyun park alanı ile de hastaneye gitmekten korkan çocukların hastane korkusunu yenmeyi hedefliyor. Akçaabat Devlet Hastanesi kurucu başhekimi Opr. Dr. Hasan Rıza Aydın, çocukların hastanede pek bulunmak istemediğini belirterek, "Sağlık elemanlarını da karşılarında gördüklerinde çok korkarlar. Hastanede tedavi olurken bir ev ortamı olsun rahat olsun istedik. Annelere ve babalar çocuklarının tedavi süreçlerini iyi biri şekilde geçirmeleri için hastanemizin çocuk servisine oyun park alanı oluşturduk. Çocukların tedavi uyumları iyi olsun, sıkılmayacakları bir ortam oluşturmak istedik. Bunun içinde çocukların en çok istediği oyun parklarıdır. Bundan dolayı böyle bir uygulamayı hayata geçirerek, oyun parkını hastanemizin içine kurduk. Görüştüğümüz hasta yakınları da uygulamadan çok memnun olduklarını belirtiyorlar" dedi.

Tedavi uygulamasında oluşturdukları alanın çok önemli olduğunu belirten Opr. Dr. Aydın, "Hasta bir an önce hastaneden ayrılmak istiyor ama onu rahat ettirdiğiniz zaman, ihtiyaçlarını karşıladığınız zaman bu sıkıntıları aşmış oluyoruz. Hasta tek kişilik oda da kalıyor. Televizyonu, banyosu var. Günlük ihtiyaçlarını burada karşılayabiliyor. Hastaların tedavi uyumları optimal seviyede oluyor. Oyun alanını gören çocuklar sağlıkçılardan, iğnelerden korkmuyor. Rahat oldukları zaman tedavileri de kolayca yapılabiliyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum