Evde Bakım Hizmetini İncelediler

Evde Bakım Hizmetini İncelediler

Sağlık Bakanlığınca bütün yurda yayma talimatıyla birlikte, Erzurum’dan evde bakım hizmetini yerinde incelemek için Akçaabat’a bir heyet geldi.

Çalışmaları yerinde incelemek ve uygulama desteği almak üzere Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, Akçaabat Devlet Hastanesi evde bakım yöneticilerinden bilgi alıyor.

 

Erzurum Sağlık Müdür Yardımcısı Abdullah Baysal ve beraberindekiler Akçaabat Devlet Hastanesi evde bakım hizmetinden sorumlu hekim Dr. Seda Doruk Ay’da sistemin işleyişi hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

 

Dr. Seda Doruk Ay, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın Evde Sağlık Hizmeti uygulamalarını tüm illere yayma çalışmaları kapsamında, bu konuda deneyimli hastanelerden yararlanma düşüncesini bir genelgeyle resmileştirerek bölgedeki birçok il hastanesinin Akçaabat  Devlet Hastanesine bağladığını belirtti. Dr. Ay, şu bilgileri verdi: Bakanlığımız tarafından Yerinde Ziyaret Programı oluşturuldu. Giresun, Gümüşhane, Rize, Ordu, Artvin, Erzurum, Samsun ve Trabzon’daki hastanelerin yöneticileri hastanemiz deneyimlerinden yararlanması kararlaştırılmıştır. Bu bağlamda Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü idarecileri ilimize gelerek hastanemizi ziyaret etmiştir. Misafirlerimize evde bakım hizmetleri ile ilgili bilgilendirme yapılmış, doküman desteği verilmiştir. Bu ziyaretin, ilimizin ve hastanemizin tanıtılması konusunda faydalı olduğunu düşünüyorum.” dedi. Dr. Ay diğer illerin de bir program dahilinde hastaneye gelip bilgi, alacağını  da ifade etti.

 

evde-bakim-erzurum-ekibi1.jpg

 

Akçaabat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Akyüz ise “Erzurum ve Samsun gibi büyük illerden örnek uygulamamızı görmek için hastanemize gelmesi bizleri gururlandırmıştır. Bu gelişmeler Trabzon ilinin ülkemize örneklik teşkil edecek kapasitesinin olduğunu göstermesi bakımından anlamlıdır ve çalışmalarımızın devamı konusunda azim ve kararlılığımızı artırmaktadır” şeklinde konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.