Evde Bakım Başlıyor

Evde Bakım Başlıyor

“Evde Bakım Hizmeti” projesi için hazırlıklar tamamlandı. Akçaabat’ta uygulama 15 Ekim Cuma günü başlıyor.

Akçaabat Devlet Hastanesi tarafından yürütülecek olan evde bakım hizmeti başlıyor. Başhekim Akyüz, “Evde Bakım için hazırlıklar tamamlandı”

 

 

 

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Akçaabat Devlet Hastanesi Başhekimi. Op.Dr. Hasan Akyüz, “hastanemiz sorumluk bölgesinde yer alan Akçaabat, Düzköy ve Çarşıbaşı ilçelerinden bize müracaat eden 31 hastanın ziyaretine Cuma günü başlıyoruz. Evde Bakım Hizmeti ile bundan sonra hastaneye ulaşmakta zorluk çeken yatağa bağımlı, daha çok kronik hastalığı olan; hastaneye gitmekte sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza biz bu hizmeti yerinde vermeye çalışacağız" dedi.

 

Oluşturulan ambulanslı ekipte doktor, hemşire ve sağlık memurları ile hizmet vereceklerini ifade eden Başhekim Akyüz, “Ambulans ile tespit müracaat eden hastalarımız ilk etapta evlerinde ziyaret edilecek. Bu hizmeti alma şartlarını taşıyor ise, periyodik aralıklar ile hastalar evlerinde ziyaret edilecek ve gerekli sağlık hizmeti evlerinde verilecek. Hastaların gerekirse tahlil için kan numuneleri alınarak tahlilleri yapılacak ve bu sonuçlara göre tedavileri düzenlenecek” dedi.

 

Dr. Hasan Akyüz, Akçaabat, Düzköy ve Çarşıbaşı’ndan bekledikleri müracaatları henüz alamadıklarını ifade ederek “bu üç ilçemize hizmeti Akçaabat Devlet Hastanesi verecek. Ancak bu güne kadar 31 kişi müracaat etti. Bu sayı beklediğimizden daha az. En az bu bölgede 100 kişiden daha fazla insanımızın bu hizmete ihtiyacı olduğu kanaatindeyim. Bu hizmete ihtiyacı olan hastalarımızın bize ulaşmalarını bekliyoruz” dedi.

 

Evde Bakım Hizmeti'nden yararlanmak isteyen hasta yakınlarının Akçaabat Devlet Hastanesi Ek Poliklinin binasında bulunan birime başvurması yeterli olacağı kaydedildi.

 

 

Haber:Derviş ALTUNTAŞ

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.