Engelliler İçin Farkındalık Yarattılar

Engelliler İçin Farkındalık Yarattılar

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü tarafından program düzenlendi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Dr. Hasan Şahin Konferans Salonu’nda yapılan programa, Hastane Yöneticisi Op. Dr. Alpaslan Kapısız, başhekim yardımcıları, Hastane Müdürü Fatih Kurt, Başhemşire Bedia Aydın, İlçe Sağlık Müdürü Alper Kalkışım, hastanenin diğer yöneticileri, hemşireler ve personel katıldı. Etkinliğe ayrıca Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili ve Başhemşiresi de iştirak etti.

Program kapsamında düzenlenen “Farkındalık Paneli”nde konuşma yapan Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Başkanı Nuri Turan, engellilerin yaşadığı sıkıntılara değindi. Halk otobüslerinin engellilere göre yapılmadığı ve bazı engellilerin incitici söylemlerle karşılaştığını dile getiren Turan, “Engellilerimiz devlet tarafından ödenen bakıcı parası yerine kurumlarda istihdam edilmek istiyorlar. Kurumlarda çalışıp emeklerinin karşılığını almak istediklerini iletiyorlar.

Paneldeki diğer konuşmacı olan Tayyip Rahman Saltoğlu da “Duyarlı olan insan; hayattan zevk alabilen, kendisine ve çevresine katkı sağlayan insandır. Yaşadığımız dünyaya, çevremize ne kadar duyarlıysak, bu duyarlılık olumlu ya da olumsuz olarak bize geri dönecektir. Örneğin; çocuklarımıza otobüste, trende yaşlılara, güçsüzlere, ihtiyacı olanlara öncelik duyarlılığını kazandıramamışsak, gelecekte ihtiyacımız olan anlarda o dönemin çocukları da bizlere anlayışlı davranmayacaklardır. Çünkü onları biz yetiştiriyoruz. Bu nedenle iş işten geçtikten sonra çevremizden duyarlılık beklemek gerçekçi değildir.”saglik-2-001.jpg

Hastane Yöneticisi Op. Dr. Alpaslan Kapısız programda kısa bir konuşma yaparak, engellilere destek olunması gerektiğini belirterek “Engellilerimizin yaşadıkları sorunlar, sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrelerinin, toplumun kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bu konuda onlara her zaman yardımcı olmak bizim görevimizdir.” dedi. Panelin son kısmında katılımcılar da görüşlerini dile getirdiler.

saglik-1-001.jpg

Ayrıca Engelliler Haftası nedeniyle hastanede kurulan stand da hastaneye gelen vatandaşlar bilgilendirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.