Bilgilenme Toplantısı yapıldı

Bilgilenme Toplantısı yapıldı

Akçaabat'ta aile hekimliği uygulamasına geçiş sürecinde hekimlere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Haber: Derviş ALTUNTAŞ

 

Trabzon'da aile hekimliği uygulamasına geçiş sürecinde hekimlere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 

Trabzon Aile Hekimleri Derneğinin (TRAHED), İl Sağlık Müdürlüğü ve Trabzon Tabip Odası ile birlikte Akçaabat Anadolu Turizm Otelcilik ve Uygulama Oteli konferans salonunda düzenlediği toplantıya, Sağlık Bakanlığı Aile Hekimliği Giriş Dönemi Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Görpelioğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik ÖZLÜ, il Sağlık Müdür Yardımcısı Mustafa Dereli, TRAHED Başkanı Dr. Hasan Eraydın ve çok sayıda hekim katıldı.

 

Prof. Dr. Görpelioğlu, yaptığı konuşmada, Türkiye'de aile hekimliği uygulamasının olduğu illerde yapılan anketlerde halkın uygulamadan memnun olduğunu belirtti.

 

Sevk zinciri olmamasına rağmen 2. ve 3. basamak sağlık kuruluşlarına gidişin azaldığını ifade eden Görpelioğlu, uygulamanın olduğu illerde aşılama, gebe, loğusa, bebek ve çocuk takiplerinin oldukça iyi olduğunu söyledi.

Görpelioğlu, şu ana kadar nüfus olarak ülkenin üçte birinin aile hekimliğine geçtiğini kaydederek, ''Sağlık Bakanlığı olarak amacımız 2010 yılına kadar tüm illerde aile hekimliği uygulamasına geçilmesidir'' dedi.

Sağlık Müdür Yardımcısı Dereli ise aile hekimliğine geçiş için hazırlıkların bitmek üzere olduğunu, Trabzon için 212 aile hekimliği bölgesi oluşturulduğunu belirterek, bu bölgelerin Sağlık Bakanlığının onayından sonra açıklanacağını ve 15 Aralık 2008'de Trabzon'da aile hekimliği uygulamasına geçileceğini söyledi.

 

TRAHED Başkanı Eraydın, TRAHED'i kurma amaçlarının hekimlerin ekonomik, sosyal ve mesleki özlük hakları ile ilgili alanlarda yaşadıkları sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapmak, aile hekimleri arasında dayanışmayı sağlamak ve geliştirmek, sağlık hizmetleri alanında, ülke gerçeklerini de göz önünde tutarak, sorunların çözümüne yardımcı olmak olduğunu ifade etti.

 

Derneğin kuruluş amacına yönelik olarak çok sayıda eğitim faaliyetinde bulunduğunu da kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.