"Akçaabat Siyasette Yalnız ve Sahipsiz"

"Akçaabat Siyasette Yalnız ve Sahipsiz"

"Akçaabat Siyasette Yalnız ve Sahipsiz" Bu sözler Kime Ait?

Milliyetçi Hareket Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Miraç Çınar, seçim sonrasında ilkkez açıklama yaptı.

İşte O Açıklama;

İşte 30 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 8 ay geçti… MHP Akçaabat ilçe başkanlığı olarak seçimi kazanan siyasi erki tebrik etmiş bundan sonraki süreçte verilen sözlerin ne kadarının arkasında durulacağının ne kadarının yerine getirileceğinin takipçisi olacağımızı beyan etmiştik. 8 Aylık Akçaabat için kayıp olan süreçte eleştiri olsun diye eleştirmek yerine çalışmaları izlemeyi Akçaabat için yapılacak yatırımlara destek olma amacını taşıdık.

Ancak gelinen noktada Akçaabat siyaseten yalnızlığa mahkûm edilmiş kendi kaderine terk edilmiştir. Üzerinden 8 Ay geçen seçimlerin ardından Akçaabat’ta tek bir adım atılmamıştır.30 Mart yerel seçimleri Akçaabat’a 4 şey kazandırmıştır ve birçok şey kaybettirmiştir. Kazanılan 3 şey Sürgün edilen belediye işçileri, yine ortalarda görünmeyen bir belediye başkanı, cenazelerden sorumlu Başkan yardımcısı ve Belediye binasından sorumlu Başkan yardımcısı. Bunun dışında Akçaabat’ımızın kazandığı hiçbir şey yoktur kaybettiği ise birçok şey kaybetmiştir.

Genel seçimler öncesi yapılan Kanal İstanbul propagandası bölgemizde her yağmur yağdığında ilçemizde hayata geçirilmiş gibi görünüyor. Kanal İstanbul’u değil ama Kanal Akçaabat projesi bölgemiz insanına hayırlı olsun. Her yağmur yağdığında ilçemizin küçük bir Venedik’e dönüştüğünü gururla görmekteyiz. Akçaabat belediyesi Trafik sorununu Akçaabat halkına sandal dağıtarak çözme planı ve programı içerisinde olduğunu düşünme noktasına geldik.

Güleriz ağlanacak halimize misali her yağmur yağdığında bu mağduriyeti yaşamak Akçaabat’ımızın kaderimidir diye yetkililere sorma hakkımızın olduğunu düşünüyoruz.

Akçaabat maalesef Büyükşehir yapılanması sürecinde kendisine aktif bir rol biçememiştir. Bugün Trabzon’un merkez ilçeden sonra enbüyük ve en kalabalık ilçesi olan Akçaabat yatırım anlamında bütün ilçelerden geride kalmıştır. Buda siyasi yapının acizliğinden kaynaklanmaktadır. Trabzon Büyükşehir yapılanmasına bakıldığında maalesef Akçaabat’ımıza göçük şehir pozisyonu verilmiştir.

Seçim öncesi vaat edilen ve hayata geçirileceği dile getirilen projelerin halen başlanamaması, başlayan projelerden Hamam çimeni, Balıkhane,Sivriburun vb projelerin ihale edilip teslim süreci dolmuş  olmasına rağmen neden halen bitirilememiştir ve bu bölgede bir çok esnaf mağdur edilmiştir. Bu projeleri kimler takip ediyor bunlarhalkımız tarafından bilinmesi gereken konulardır.  Bu veriler dahi belediye içerisindeki koordinasyon eksikliğinin bir göstergesidir. Yıllarca ayakta kalabilmiş Tarihi Osmanbaba köprüsüne sahip çıkamamak yıkılıp yok oluşuna seyirci kalmak bu iradenin basiretsizliğinin diğer bir göstergesidir.

 Mahalleye dönüştürülen Beldeler ve Köyler maalesef hizmet alma noktasında sıfıra inmiş bir pozisyondadır. Bırakalım hizmet almayı çöpleri dahi düzenli bir şekilde alınmadığına topyekûn şahidiz. Akçaabat’ta baş gösteren sorunlara seyirci kalmak çok yağmur yağdı, çok araç var, nüfus kalabalık, arazi müsait değil, gelirler Büyükşehir’e kaydı gibi bahanelerin arkasına sığınmak yalnızca ileriyi göremeyen, plan proje üretemeyen sorun tespit edip çözemeyen basiretsiz bir yönetim anlayışının ta kendisidir.

Siyasi ikbal için bir kent her geçen gün erimeye terk edilmiştir. Yerel seçimler öncesi Akçaabat merkez ilçesine yetişemeyen bir anlayışın köyler ve beldeleriyle bir bütün haline gelen bir yapıya sahip çıkamayacağını dile getirmiştik. Bugün geldiğimiz noktada haklılığımız bir kez daha ortaya çıkmıştır. Gelinen noktada yetkilileri sorumluluk üstlenmeye Büyükşehir yapılanmasında aktif rol üstlenmeye Akçaabat’ta baş gösteren sorunlara çözüm üretmeye ve seçim öncesi verilen sözleri yerine getirmeye Akçaabat’a sahip çıkmaya davet ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur                                            

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum