26 Yıldır Diyalize Giriyor

26 Yıldır Diyalize Giriyor

Akçaabat'ta yaşayan ve yaklaşık 26 yıldır diyaliz makinasına giren 53 yaşındaki Saniye Yılmazer, Türkiye'de en fazla diyaliz makinasında kalma rekoruna koşuyor.

 Şu ana kadar yaklaşık 4 bin kez diyaliz makinasına giren Yılmazer'in yaşama azmi doktorları bile şaşırtıyor.

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde oturan 4 çocuk annesi Saniye Yılmazer, 1983 yılında böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle doktora gittikten sonra haftada 3 kez diyaliz makinasına girmeye başladı.

Trabzon Fatih Devlet Hastanesi'nde uzun yıllardır diyalize girdiğini belirten Yılmazer, "1983 yılında böbreklerimdeki rahatsızlığım nedeniyle doktora gittim. O günden beri de diyaliz makinasına haftada 3 kez giriyorum. Yaklaşık 26 yıldır bu rahatsızlığı çekiyorum. Bir ara diyalize girmem nedeniyle Ankara'da ev kiraladık ve orada üç kez haftada diyalize giriyordum. Yaklaşık 20 yıldan beri de Trabzon'daki hastanelerde diyalize giriyorum. Kaç tane başhekim değiştirdiğimi bilemiyorum. Ben hastaneye geldiğimde burada çalışan hemşireler küçüktü. Şimdi onların büyük çocukları oldu, kimisi ise emekli oldu" dedi.

Eşine minnettar olduğunu ve her şeyini ona borçlu olduğunu ifade eden Yılmazer, "Ondan çok memnunum. Bu çileye katlanıyorsam, bu eşimin desteğiyle oldu. Bir dediğimi iki etmedi. Sabaha kadar başucumdan ayrılmadı. Eşimden Allah razı olsun" diye konuştu.

Diyalize giren eşinin yanından bir an olsun ayrılmayan 54 yaşındaki Ahmet Yılmazer ise, eşinin sevgisine layık olmaya çalıştığını belirterek, kendisini çok sevdiğini söyledi. Eşini terk etmeyi bir an olsun aklından geçirmediğini ifade eden Yılmazer, "Biz evlendiğimizde eşim 16 yaşındaydı. Severek evlendik. Bana olan saygı ve sevgisini hiçbir zaman istismar etmedim. Öyle zaman geldi onu sırtımda taşıdım, yine de taşıyacağım. Hastalığı ise 1983 yılında ortaya çıktı. O günden beri haftada 3 kez diyaliz makinasına giriyor. Her defasında yanında olmaya çalışıyorum. Emekli olduğum için tüm günümü onunla geçiriyorum" şeklinde konuştu.

Fatih Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Sorumlu Hekimi Dr. Ahmet Ulu, hastanın yaşama olan inancı sayesinde bugünlere geldiğini dile getirerek, "Kendisi çok eski bir hastamız. Diyalize en uzun süreli giren hasta. Böyle uzun süreli diyalize giren hastalara çok az rastlıyoruz. Bu hastamızın yaşama olan inancı sayesinde bugünlere geldiğini düşünüyoruz" dedi.

Fatih Devlet Hastanesi'nde en uzun süreli diyaliz hastası olan Saniye Yılmazer'in yaşama direnci diğer hastalara da örnek olurken, Yılmazer'in en renkli hastalar arasında olduğu ifade edildi. Hastane yetkilileri tarafından yapılan araştırmalarda, Yılmazer'in Türkiye'de en uzun süreli diyaliz makinasına bağlı yaşayan hasta olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum