Kazım Atmaca İle Konuştuk

Kazım Atmaca İle Konuştuk

29 Mart’ta ki yerel seçimlerde tekrar Doğanköy Belediye Başkalığına aday olan Kazım Atmaca bu halkın seçimlerde belediye başkanlarına 5 yıllık karnelerini vereceğini söyledi.

Röportaj: Avni Özaslan

29 Mart’ta ki yerel seçimlerde tekrar Doğanköy Belediye Başkalığına aday olan Kazım Atmaca bu halkın seçimlerde belediye başkanlarına 5 yıllık karnelerini vereceğini söyledi.

29 Mart’ta Adayım

29 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde bir dönem daha bu göreve aday olduğunu belirten Doğanköy Belediye Başkanı Kazım Atmaca, “Ama bizim aday olacağız dememiz yetmiyor tabi ki. Biz 5 yıl boyunca dersimizi yapmaya çalıştık. Çocuklar nasıl ki yıl sonunda karnelerini alıyorlarsa bizlerde 29 Mart 2009’da 5 yıllık karnelerimizi alacağız. Karnemiz inşallah iyi gelir” dedi.

Yol Sorununa 450 Milyar Harcadık

Doğanköy’de 4,5 yılda yollara 450 milyar yatırım yaptıklarına değinen Atmaca, “Biz geldiğimizde belediyemizin 390 milyar civarında borcu vardı. Önümde kayıtlı olarak duruyor. 4,5 yıllık zaman içerisinde 390 milyar civarında olan borcumuz 160 milyara indi” dedi.

AkçaabatAjans:  Sayın Atmaca 29 Mart 2009’da yapılacak yerel seçimlerde tekrar aday mısınız?

Kazım ATMACA: 29 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde inşallah bir dönem daha bu göreve adayız. Ama bizim aday olacağız dememiz yetmiyor tabi ki. Biz 5 yıl boyunca dersimizi yapmaya çalıştık. Çocuklar nasıl ki yılsonunda karnelerini alıyorlarsa bizlerde 29 Mart 2009’da 5 yıllık karnelerimizi alacağız. Karnemiz inşallah iyi gelir.

AkçaabatAjans:  5 yıl boyunca yapmış olduğunuz çalışmaları göz önüne aldığınızda ve sizden önceki dönemle kendi döneminizi kıyasladığınızda kendinizi başarılı buluyor musunuz?

Kazım ATMACA: Benden önceki belediye başkan arkadaşlarım ve muhtar arkadaşlarımın ölenlerine Allah’tan (c.c.) rahmet, hastalara acil şifalar, kalanlara uzun ömürler diliyorum. Doğanköy’de 25 yıl hizmet yapmış bir muhtarımız var, Ahmet Ali Civelek şu anda yatalak hasta, ona buradan şükranlarımı sunuyorum. Onun 25 yılda çektiği çileleri, vurduğu yolları göz önüne aldığımız zaman Doğanköy’e yapılmayacak derecede hizmetler yaptı. Ben düşünüyorum ki Doğanköy’de birinci yol sorununu o aştı ikinci yol sorunu da biz damgamızı vuralım ve bunu %80 oranında başardık.

AkçaabatAjans:  Neler yaptınız bu 5 yıllık süre içerisinde?

Kazım ATMACA: Doğanköy’de 4,5 yılda yollara 450 milyar yatırım yaptık. Biz geldiğimizde belediyemizin 390 milyar civarında borcu vardı. Önümde kayıtlı olarak duruyor. 4,5 yıllık zaman içerisinde 390 milyar civarında olan borcumuz 160 milyara indi. Biz geldiğimde belediyemizin 9 mevsimlik işçisi vardı, ben göreve geldikten sonra onları sürekli çalıştırmaya başladım. 11 kişiyi çalıştıramayan belediye şu anda 19 kişi çalıştırıyor.

Akçaabat’taki beldelerin içinde 19 personeli olan başka bir belde yok. İller Bankası’ndan gelen paramızın %40’ı kesiliyor. %60’şı ile zor şartlar altında Doğanköy’de hizmet vermeye çalışıyoruz. Bence başarılıyız ama benim başarılıyız demem yetmiyor. Bize vatandaş başarılısın diyecek ki yarasın bir işe onu da bekleyip görmek lazım.

AkçaabatAjans: Yerel seçimler yaklaşıyor ve sizin için önemli olan Akçaabat ve Trabzon Belediyeleri sizinle aynı partiden değil. AK Parti bu belediyeleri kazanabilecek mi?

Kazım ATMACA: Yerel seçimle genel seçimler ayrı ayrı oluyor. Halk bağlamında da ayrı oluyor. Bu noktada adaylar önemli, Volkan bey olsun, Şefik bey olsun ikisi de iyi insanlar, mütevazı ağabeylerimiz. Onların üzerine bir şey konuşmam yanlış olur diye düşünüyorum. Herkese başarılar diliyorum.

AkçaabatAjans: AK Parti Trabzon Belediyesi’ne nasıl bir aday çıkarmalı.

Kazım ATMACA: Adayların bir birinden farklı olması lazım. Eşit seviyede adaylar çıkardığın zaman haliyle olmuyor. Mevcut belediye başkanı iktidarda yıpranıyor, bunu da göz önünde tutacaksın. Ben Doğanköy’de %70 oy aldım ama şimdi %75’mi olu 65’mi olur. Oradaki ağabeylerimize saygımız sevgimiz var. Oraları AK Parti’nin alması için mücadele etmem lazım ama onlara olan sevgimi de göz önüne getirdiğim zaman onları da kırmak istemiyorum. Her iki tarafa da bol şanslar diliyorum.  

 

AkçaabatAjans: Geçtiğimiz seçimlerde AK Parti rekor bir oy aldı. Bu seçimlerde sizce AK Parti bu oy oranını koruyabilecek mi?

Kazım ATMACA: Kalbura bir tas fındık döktüğümüz zaman seçer en kalınını alırsın. Şu anda mevcut olan partilerin içinde AK Parti formunu korur. Artısı olur eksisi olmaz. Düşünceme göre artısı da olması lazım. Türkiye’de yıllar önceki krizlere ve şimdiki krize baktığımızda yıllar önce olan krizler Türkiye çapında oluyordu. Şu anda olan kriz dünya çapında oluyor. Dünya çapında olduğuna göre Türkiye bundan çok da fazla etkilenmedi. Hiç etkilenmedi demek yanlış olur. Etkilendi ama en az etkilenen ülke oldu.

AkçaabatAjans: Partinizin Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mir Dengir Fırat sağlık sebeplerini gerekçe göstererek istifa etti. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir?

Kazım ATMACA: Onlar orada istifayı uygun buldular ve istifa ettiler. Bu iş bizi aşar, bizim buradan bir şey söylememiz doğru olmaz.

 

AkçaabatAjans: Doğanköy halkının geçim kaynağı nedir?

 

Kazım ATMACA: Doğanköy halkının geçim kaynağı tarım ve göçtür. Tarım sadece Doğanköy’de değil Türkiye’de bir sıkıntı ama Doğanköy’de daha büyük bir sıkıntı. Arazi olarak dar ve yamaç bir yerde yaşıyoruz Verimli olsa dahi dar ve yamaç. Halkımız da bu durumda gurbetçiliğe yöneliyor.

 

AkçaabatAjans: TMO 40 randımandan az iç veren fındığı almadığı için fındık üreticisi bu sezon tüccara 1 YTL’ ye fındık satmak zorunda kaldı. Bu konuda neler söyleyecek siniz?

 

Kazım ATMACA: Dünyada yıllık fındık ihtiyacı 700 bin ton, bizim bu yılki rekoltemiz ise 900 bin ton. Dünyadaki tüketimden 200 bin ton fazla üretimimiz var. Bunun önüne de nasıl geçileceğini bilemiyorum, Adapazarı ve Samsun’daki düz ovalar fındık doldu.

Tren raydan çıkmıştır bunu bu hükümetle fazla bir alakası olduğunu düşünmüyorum. 1 YTL’ ye fındığını satan insanın fındığı fındık değildir zaten. Ya nem oranı yüksektir yada kabuktur. Ben 4 YTL’ ye sattım fındığımı çok da özen göstermedim. Böyle olacağını bilseydim daha çok özen gösterirdim. O zaman 4 YTL’ ye değil de 4,5 YTL’ ye satardım. 4,5 YTL yeterli değil ama yanı başımızdaki Gürcistan’da fındık sadece 1 dolar.

 

AkçaabatAjans: Partinizin göreve geldikten sonraki performansını nasıl buluyorsunuz?

Kazım ATMACA: AK Parti’nin eksikleri yok değil var. Ama her şeyi eksiksiz yapmak Allah’a (c.c.) mahsustur, insanların eksiği vardır. AK Parti’nin de eksikleri olacak ama ben düşünüyorum ki artıları eksilerinden fazladır.

 

Kazım ATMACA kimdir?

Kazım ATMACA 1958 yılında Doğanköy’de doğdu. İlkokul mezunu. Yaklaşık 20 yıl ticaretle uğraştıktan sonra 28 Mart 2008 yılında Doğanköy Belediye Başkanlığı görevine seçildi. Kazım ATMACA 29 Mart 2009 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde tekrar AK Parti’den Doğanköy Belediye Başkanlığı’na aday oluyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Röportaj