Akçaabat'a Farklı Bir Mekan

Akçaabat'a Farklı Bir Mekan

Her bölümü saraylara özgü dekoruyla özenle dizayn edilmiş Saray Köfte Balık Restaurant açıldığı günden itibaren ilginin, lezzetin ve üstün hizmetin sarayı oldu

.

Saray Köfte Balık Restaurant,  Karadeniz'in bir incisi olarak, Akçaabat ilçesi Darıca Beldesi’nde yeni, imajı, vizyonu ve  “Saraylara Layıksınız” sloganıyla bölge ve ülke turizmine katkı sağlamaya devam ediyor.

 

 

 

Hedeflerinin tecrübeli iş gücünü bozmadan her yıl kendini yenileyerek en iyi hizmeti vermek ve tüm misafirlerine sıcak bir SARAY ortamı sağlamak olduğunu belirten Saray Köfte Balık Restaurant Satış ve Pazarlama Müdürü tecrübeli turizmci Şaban Avcı, “Müşterilerimize saray ayrıcalıkları sunuyoruz. “Bir işletmenin en önemli dekoru müşterisidir” sözündeki gibi, bizimde dekorumuz sizlersiniz” dedi.

 

 

 

İki katlı Restaurantı ile muhteşem deniz manzaralı olan cafeteryası ve açık alanlarıyla bölgeye en iyi hizmeti vermek için kapıları açık tutan Saray Köfte Balık Restaurant saray havasında lezzeti tatmanıza olanak sağlıyor. Saraylara layık gördükleri müşterileri için böyle bir yatırımı Trabzon’a kazandıran başarılı işadamları Ahmet Haşim Ekici ve Tuncer Birinci herkesi misafir etmekten ötürü büyük bir mutluluk duyacaklarını kaydetti.Satış ve Pazarlama Müdürü Avcı, Saray Köfte Balık Restaurant’ın muhteşem mekanı ve meşhur mutfağının kapılarını AKÇAABATAJANS'a aralayarak müşterilerinin merak ettiği tüm konuları şöyle dile getirdi:

 

 

AKÇAABATAJANS: Saray isminin esinlenişi ve doğuşu nasıl oldu?

 

 

 

Şaban Avcı: “Saray Köfte Balık” ismini tamamen mevcut bulunmuş olduğumuz tesisin görünüşünden yola çıkılarak aldık. Dedik ki “Burası büyük ve geniş bir yer tam manada sarayları andırıyor” Bu yüzden ismini saray yaptık ve içerisini de saray dekorlarıyla süsleyeyip hizmete start verdik. Her manada tam bir sarayı andıran mekanımızın en güzel dekoru her zamanki gibi seçkin olan müşterisidir.

 

Doğu Karadeniz halkı daha doğrusu Türk halkı saray gibi bir yere ihtiyacı vardı insanlar geldiği zaman böyle bir eksikliği hissettik tamamen insanların rahatlığını düşünerek yemek yerken bir insan nasıl rahat edebilir diye düşündük ve bu amaçla yola çıkarak böyle bir tesisi Trabzon’a kazandırdık.

 

İşletme Müdürü:Şaban Avcı

 

AKÇAABATAJANS: Saray Köfte Balık Cafe Restaurantta bizleri neler bekliyor?

 

 

 

Şaban Avcı: Müşterilerimizin memnuniyeti için yemeğe gelen misafirlerimizin çocukları için hem içerde hem dışarıda ayrı ayrı oyun salonları yaptırdık. Buradaki oyun salonlarının hepsinde de deneyimli öğretmenlerimiz mevcut. Anaokulu öğretmenleri çocukları orda hem oynatıyor hem de ayrıca çocuklara bakıcılar tarafından yemek yediriliyor. Şayet aile altta veya üste oturuyorsa çocuğunun ne yaptığını kamera sistemiyle izleyebiliyor. Oyun parkımızın içerisinde de kamera sistemimiz vardır. Binamız 3 katlı giriş katı toplam 550 kişilik salon toplamında aynı anda 550 kişiye aynı anda hizmet verebiliyoruz.

 

3. katta cafe kısmımız var yani insanlar çıkıp orda cafetaryada çay ve kahvesini içip televizyon seyrederek kendisini dinlendirebiliyor. Yine küçük organizasyonlar için 100 kişilik toplantı salonumuz mevcut 3. katta yine aynı zamanda toplantı salonunda aynı zamanda 40 tane küçük dizüstü misafirlerimizin internete ihtiyacı olduğu zaman hemen interneti Notbook’unu ayağına kadar getiriyoruz.  Bu hizmetlerin en büyük özelliği ise ücretsiz oluşudur.

 

Yine aynı zaman da playstation odamız mevcut orda da çocuklar yine hatta büyükler de oturup zaman geçirebiliyorlar. Yine 3. katta ön kısmında sigara içilebiliyor.

 

 

 

AKÇAABATAJANS: Böyle bir nezih ortamı saray havasında sunma şehre ayrı bir hava kattığı kesin. Hizmet anlayışınız ne çerçevede?

 

 

 

Şaban Avcı: Şuanda burada 45 kişi çalışmakta müşteri son zamanlarda küresel krizin etkisiyle beraber yine insanları biz kapıda karşılıyoruz. Müşterilerimiz araçlarının sinyalini bu tarafa yaktıklarından biz onları kapıda her zaman güler yüzle karşılıyoruz ve masasına kadar iştirak ediyoruz. Yine bunlar güler yüzle oluyor. Oturduktan sonra yemek menümüzü veriyoruz. Tabi seçeneklerimizi iletiyoruz. Yani bizim tüm mutfağımız ve bütün yemeklerimizle oldukça iddialıyız.

 

 

 

Özellikle iddialı olduğumuz Balık, Akçaabat dendi mi tabi ki akla köfte geliyor. Bizimde iddialı olduğumuz öncelikle balık ve köfte bunu ön plana çıkardık. Ustamıza da çok güveniyoruz. Ustamız denizden ne çıkarsa yemeğini yapıyor gerçekten. Yani balığın kılçığından bile faydalanan bir ustamız var. Geçen akşam 12 kişi 19 porsiyon mezgit tava yedi ve 19 porsiyon ücretini almadık 12 porsiyon ücretini aldık o da bizim ikramımız oldu.

 

 

 

AKÇAABATAJANS: Saray Köfte Balık Restaurant’ta ulaşmak isteyenler neler yapmalı?

 

 

 

Şaban Avcı: Saray Köfte Balık Restaurantı ve menümüz internet ortamından www.saraykoftebalik.com adresinden görülebilmektedir. Her çeşit organizasyonlarda, grup yemekleri, toplantı yemekleri, nişan yemekleri, doğum günü yemekleri, yani özel günler için sizleri bekliyor olacağız. Buranın farklı bir özelliği de Trabzon’a 20 km uzaklıkta olması; ama nezihliğini şuradan alıyor müşterilerimiz bize hep şunu söylüyorlar “20 km geldik ama sanki Trabzon’dan 400 km uzaklıktayız öyle bir havası var buranın” insanlar buraya geldiği zaman bir yemeğin yemek süresi en fazla yarım saattir. Ama buraya gelen müşterilerimiz en az 1 buçuk saatte kalıyorlar. Seçkin müşterilerimiz var ama biz bir işletme olarak bütün insanlara açığız. Esas sloganımız da şu “Bizim insanımız saraylara layık”. Özellikle de Trabzon halkı hizmetin en alasına layık. Bundan yola çıkarak ta sloganımızı “Saraylara layıksınız” olarak koyduk.

 

 

 

AKÇAABATAJANS: Menü yelpazenizden bize bahseder misiniz?

 

 

 

Şaban Avcı: Yöresel yemeklerimiz de melemen özellikle Pazar günleri açık büfe 61 çeşit yemek çıkmakta. Bu çeşit sayınını Trabzon’umuzun plakasını yaptık. Ve bu 61 seçimimizin de yarısı yöresel olarak melemen, turşu, kavurması, hamsi kuşu, patates kavurması, lahana sarması, mıhlama, kaygana, kuymak ve sigara böreği veriyoruz. Yine yöresel olarak mısır haşlaması poğaçalar, Trabzon simit’i yani Trabzon deyince akla gelebilecek yemekleri de müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. Yalnız bunlar kahvaltıda çıkmaktadır. Ana yemekler ve akşam yemeklerinde de çorbalar; balık çorbası ve bütün diğer çorba çeşitlerimizle beraber bütün balık çeşitlerinden ustamız ayrıca çorba yapmaktadır. Özellikle ilk defa bu çorbalardan tadanlar 1 kâse içtiği zaman tekrar yine 1 kâse daha istiyor. Tatlı çeşitlerimizde; Trabzon’a özgü baklavalar, kadayıflar, sütlaç, Laz böreği tatlı çeşitlerimizde bu şekilde.

 

 

 

Hijyen olarak her hafta burayı ilaçlıyoruz. Ve servisimiz açıldığı zaman hiçbir masaya kimse oturmamışsa dahi aynı servis bir sonraki gün tekrar yenileniyor. Ve dış kısmında da müşteri gelip oturduktan sonra servisi açıyoruz. Yine balığın sac kavurmasını yapıyoruz. Ustamızın iddialı olduğu bir yemek. Yine et çeşitlerinden bonfile pirzola Akçaabat köfte, et sac kavurma et sote, tavuk sote, yine tavuk sac kavurma ve yemek çeşitleri salata çeşitleri yani mutfağımızda yok yok.

 

 

 

AKÇAABATAJANS: Personel ile ilişkiler nasıl, işletme içerisinde çalışanlara ne gibi tavsiyeleriniz oluyor?

 

 

 

Şaban Avcı: Personelle 2 hafta da bir toplantı yapıyoruz. Toplantı salonumuzun her zaman girişinde şu vardır. Yeni bir sloganımız bu amacımız bu müessesede imkânsızı mümkün, mümkün olanı kolay, kolayı da zevkli ve kibar yapmak için uğraşıyoruz.  Yani insanlar dışardan aldık masaya kadar oturttuk aynı şeyleri de giderken yapıyoruz. Müşterimize güler yüzlülüğümüzü gösterirken amaç burada müşterinin parasına yüzümüzü gülmüyoruz. Zaten fiyatlarımız çok uygun. Amacımız burada hizmet etmek ve yine genç girişimcilerimiz patronlarımızla da Ahmet Bey ve Tuncer Beyle de şunu her zaman diyoruz. “Burada 45 kişi çalışıyor 45 çalışanın sigortası yatıyor. Asgari geçim indirimi yatıyor. Maaşları yatıyor. Biz bunların maaşlarını ödeyelim borcumuz olmasın biz dimdik yürüyelim.”

 

 

 

Buraya gelen insanlarda bizi böyle bilsin. Dediğimiz zaman hiçbir sıkıntımız yok demektir bunun için çalışıyoruz. Yoksa amaç para kazanmak olsaydı bu müesseseyi değil de farklı bir ticaret şekli yapardık. Yani farklı bir sektöre girer bu kadar uğraşmazdık. Çünkü mutfağımızda bin bir çeşit ürünü bindir çeşit yemeğe dönüştürüyoruz. Bu çok önemli bir şey bunların hepsinde de personelimizin etkisi var. Personel olmadan zaten işlerimizi yürütemiyoruz. Öncelikle işletmede personel rahatlığı personel rahat ederse müşterimizde rahat eder.

 

 

 

AKÇAABATAJANS: Buraya misafir olan müşterileriniz sizin hakkınızda neler söylüyorlar?

 

 

 

Şaban Avcı: “Trabzon’a geleceğiz nereyi gezebiliriz diye ama farklı bir yer olsun yeni bir işletme olsun ve yeni bir tarzları olsun” diye Trabzon’da saygın 10 kişiye sormuşlar bu 10 kişinin 8 tanesi bizim ismimizi vermiş bu da bizleri gururlandırmıştır.

 

 

 

AKÇAABATAJANS: Saray Köfte Balık Restaurant’ı özellikle gelip gezen CNN Türk kanalı sizi nasıl buldu?

 

 

 

Şaban Avcı: CNN Türk yollarda lezzet programı her Çarşamba günü ve Pazar günleri Çarşamba günleri 21.30 pazar günleri de öğleden sonra 14.30 da yayınlanan bir program. Yollarda lezzet durağı diye onlarda kendileri araştırdılar. Ve onlarda bize iletişim yoluyla ulaşarak restauratımızı çektiler. Yemek çeşitlerimizden ustamız onlara 4-5 çeşit bir yemek yaptı. Onları kameralarına kaydettiler. Tesisi gezdiler ve böyle bir tesis açtığımız için bizlere teşekkür ettiler. Ayrıca program mimarı Mehmet Bey de kitabında da bizlere yer vereceğini kaydetti..

 

 

 

AKÇAABATAJANS: Kültür Sanat ve sosyal alanda Saray Köfte Balık Restaurant’ın ne gibi girişimleri var?

 

 

 

Şaban Avcı: Kendi programlarımızın yanı sıra sanatsal faaliyetlere de yer büyük önem veriyoruz. Sanatsal faaliyetlere de önem veren bir tesis olarak, 13 Kasım tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde bir tiyatro şölenimiz oldu. Sadece sanata değil biz idoolimize şunu yerleştirdik. “Hizmeti Trabzon’un Karadeniz’in her yerine vereceğiz” Her hafta bir tane özel yemek verecek olduğumuz bir kurum seçeceğiz bu şehitler derneği, şehit ailelerini derneği, kimsesizler çocuklar derneği, sakatlar derneği olabilir . Bu gibi derneklere de her hafta kucak açacağız.

 

 

 

AKÇAABATAJANS: Mesai saatleri nasıl şekillenmekte?

 

 

 

Şaban Avcı: Mesai saatlerimiz sabah saat 7’de açılıyor. Gece saat 12’ye kadar sürüyor. Yine kafeterya kısmımızdan bahsetmiştik. Burada da bir kafeteryada bulunması gerekenler neyse; Akdeniz pizzası 4 mevsim pizzası, amerikan pizzası, ton balıklı salata çeşitleri, hamburger ve saray special diye bir ürün seçtik kendimize özgü çok leziz bir tad Trabzon halkının kesinlikle bunu tadmasını diliyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Röportaj