Tarihi Müze Açıldı

Tarihi Müze Açıldı

Akçaabat Belediyesi tarafından Ortamahalle’de bulunan tarihi yapı aslına uygun olarak restore edilerek Akçaabat’ın turizmine kazandırıldı.

 

Tarihi yapı, Ortamahalle Müzesi olarak şehrin turizminde yeni bir soluk oldu.

MÜZE ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Akçaabat Belediyesi tarafından restorasyon süreçleri e envanter temini tamamlanan Ortamahalle Müzesi ziyaretçilere açıldı. Yerli ve yabancı Turist kafileleri Dünyanın dört bir yanından müzeyi ziyarete geliyor. Şehrin gözbebeği Ortamahalle’de bulunan müzede Akçaabat’ın tarihini ve kültürünü yansıtan eserler, şehrin ve yapının tarihi süreçlerini anlatan bilgi notları ve geçmişte kilise olarak kullanılan tarihi yapının içerisindeki mozaikler sergileniyor.

Ortamahalle Müzesi, 10:00 ile 18:00 saatleri arasında ziyarete açıl olacak ve 1 Haziran 2023’e kadar ücretsiz gezilebilecek.

KÜLTÜREL MİRASIMIZI KORUYARAK ŞEHRİN TURİZMİNE KATKI SAĞLIYORUZ

Akçaabat’ın kültürel mirasının korunmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasında büyük önem veren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Şehrin kültür turizmine kazandırılan Ortamahalle Müzesi için şunları kaydetti; “ Akçaabat’ımız, geçmiş tarihlerden beri birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve birçok kültürü bünyesinde barındırmıştır.

Akçaabat Belediyesi olarak Akçaabat’ın ev sahipliği yaptığı medeniyetlerden kalan tarihi eserleri korumak, iyileştirmek ve geleceğe aktarmak önemli sosyal vazifelerimizdendir. Bu kapsamda Ortamahalle’de bulunan ve St. Michael Kilisesi olarak bilinen tarihi yapıyı aslına uygun şekilde restore edip Müze olarak ilçemize kazandırdık. Restorasyon süreçlerini tamamladığımız müzemizin envanter temini için çalışmalarımızı sonuçlandırdık ve burada sergilenecek olan tarihi eserlerin teminini Akçaabat Belediyesi olarak tamamladık. Artık Ortamahalle Müzemiz 10:00 ile 18:00 saatleri arasında ziyaretçilere açıktır. Herkesi müzemizi ziyarete davet ediyorum. Burada şehrin tarihi süreçlerine ve kültürel yapısına dair eserler göreceksiniz. Bu eserler, Akçaabat’ımızı her yönüyle tanımanızı sağlayacak. Ortamahalle Müzemiz şimdiden yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Turist kafileler Sadece ülkemizin değil dünyanın dört bir yanından müzemizi ziyarete geliyorlar.  Akçaabat için her zaman el ele her zaman daha ileriye... Güzel ilçemiz, gönlümüze taht kuran şehrimiz; Akçaabat’ımız her şeyin en güzelini hak ediyor.”

akcaabat-ortamahalle-muzesi.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat