Yol İsyanı Bitmiyor
Yol İsyanı Bitmiyor
Akçaabat Dereciğe bağlı Yolbaşı Mahallesi yol problemi ile son günlerde gündemde kalmaya devam ediyor. Mahalle halkı yol problemini kendi kendine çözmeye çalışıyor. Hafta sonu kahvehanede kazma ve küreklerle toplanıyor ve mahalle yolunu onarmaya çalışıyorlar.
Eski ismi Haraka olan mahallenin eski muhtarı ve Harakalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bülbül, artık sona geldik bu kadar dayanabildik. Kaç yıldır oyalanıyoruz. Bölgede asfaltlanmamış yayla yolu kalmazken, turizm cenneti sera vadisinde bulunan mahallemiz bazı kurumların işini yapmaması sonucu yolları artık araç giremez halde. Bizleri görmek isteyenler artık oto sanayisine geliyorlar. Çünkü bu yollara arabamı dayanır, dedi.
Cumhur’dan Sonra Hiçbirşey Yapılmadı
Bülbül , mahallemizin en büyük sorunu yol sorunudur. Mahallemize ilk olarak asfalt 2000 yılında dökülmüştü sade kaplama yapılmıştı. Vatandaştan parayı toplayarak bu yolu asfalt döktük. Bizler köy halkı olarak para topladık Derecik Belediyesine verdik, Derecik Belediyesi de Karayollarına verdi ve halk kendi asfaltını kendi döktürdü, hatta döktü. 8 km bir yolumuz var, Rahmetli milletvekilimiz Mustafa Cumur’a devam eden yıllarda yolumuzun tahrip olduğunu bunun üstüne sıcak kaplama yapılması gerektiğini söyledik. Sayın vekilimiz Fındıklı, Yolbaşı, Kayabaşı turizm yolunu onayladı ve burayı bizim mahallemize kadar sıcak asfalt döktürdü. Ardından Mahallemizde Su arıtma tesisi ve kanalizasyon çalışması yapıldı. Asfaltımız yok oldu yollarımızda devasa çukurlar oluştu. İnanın bir arkadaşımızı mahallemize davet ettiğimizde, ya ben gelirdim ama yollar çok kötü diye cevap alıyoruz. Bu gururumuz incitiyor. Yıllardır halkımız hafta içi işinde hafta sonunu arabasını tamir için sanayide geçiriyor, bizlere yazık değimli.
TİSKİ Verdiği Sözü Yerine Getirsin TİSKİ’
yetkilileri arıtma tesisini yaparken tahrip olan yolumuz için, tesis bitsin hemen yolunuzu yapacağız dediler. Ardından tesis bitti, kanalizasyon işi başladı oda bitti, yolumuz yapılır dedik 3 yıldır bekliyoruz. Her gün TİSKİ Müdürünün kapısını çalıyoruz. Zaten Mahallemiz Akçaabat belediyesine bağlımı değimli belli değil. Derecik Belediyesi kapanmadan önce hizmet daha iyi alıyorduk. Çöp gibi konularda daha hızlı hizmet geliyordu haftada iki kez çöp alınıyordu. Şu an mahallemizde bir aydır çöp alınmadı. Kutular doldu taştı. Ama bu asfalt konusu bizi çok yordu hem Trabzon Büyükşehir belediyesini, hem Akçaabat Belediyesini hem de TİSKİ’yi bu konuda onlarca kez ziyaret ettik. TİSKİ buradaki su arıtma tesisi ile bu vadinin tamamına su veriyor ve para kazanıyor. Peki neden tahrip ettiği yolu bir an önce yapmıyor da bizi yıllardır kapılarda süründürüyor. Her gittiğimizde bizlere tamam sırada sizsiniz biz parayı vereceğiz Büyükşehir belediyesi dökecek deniyor, ama gelinen noktada mahallemize uğrayan yok.
Sayın Bakanım Lütfen Sesimizi Duyun
Bir görüşmemizde beşinci ayda kesin yapılacağı söylendi, yine olmadı. En son görüştüğümüzde Ramazan bayramında kesin dökülecek dendi, bayram geldi geçti yine ses seda yok. Artık boğazımıza kadar geldi. İdareciler neden bu konuya el atmıyor, Sayın Bakanımıza seslenmek istiyoruz lütfen sesimizi duyun. Yıllardır oyalanıyoruz. Belki de sizin haberiniz olmuyordur ama bizler artık çok yorulduk, kapı çalmaktan yorulduk. Burası eskiden bir köydü, büyük bir köydü. Haraka ismiyle bölgede herkesin bildiği bir köydü. Sonra Derecik belediyesine bağlandı ve derecik belediyesi bağlı mahalle oldu. Derecik belediyesi büyükşehirden sonra diğer altı mahalle gibi sadece cadde olarak kaldı. Birkaç yıl önce 6 muhtar, 1 belediye başkanın yönettiği Dereciği şimdi sadece bir muhtar yönetiyor. O yüzden hiçbir hizmet bize ulaşamıyor. Bu da ayrı bir konu.
Yapmak İstemiyoruz Ama Vanayı Kapatırız
Artık mahalle halkı kendi yolunu kendi düzeltmek zorunda bizlerde onu yapıyoruz.En son ihtimal yine bir gelişme olmazsa çok büyük bir eylem yapmayı düşünüyoruz. Biz bu arıtma tesisinin arazisini hibe ettik, su altyapısı arazilerimizden geçti kamulaştırma almadık onuda hibe ettik. Ama bunun sonucunda bunları yaşıyorsak bizlerde yapacağımızı biliriz, kapatırız o arıtma tesisini bütün vadinin suyu kesilir o zaman herkes sesimiz duyar. Bunu yapmak istemiyoruz ama kamuoyu görüyor yapmak zorunda kalacağız.
Kaynak:Taka Gazetesi
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.