Yılın Ahisi'ne Ödül

Yılın Ahisi'ne Ödül

Ahilik Kültür Haftası, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Trabzon Şubesi tarafından organize edilen ve bu yıl 37’ncisi düzenlenen Ahilik Kültür Haftası, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikle başladı.

USTASI VE ÇIRAK AKÇAABAT’TAN

Törende Trabzon’da yılın ustası seçilen Akçaabatlı Yaşar Ercin ve yılın çırağı seçilen Gülhanım Başaran ile yılın kalfası seçilen Atakan Kılıç’a ödülleri  Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından verildi. Yaşar Ercin’e ödülün haricinde bir de ahilik beratı takdim edildi.

GENİŞ BİR KATILIM

Programa Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Vali Yardımcısı Dr. Ali Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral B. Murat Yakın, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, İl Müftüsü Selami Aydın, TESOB Başkanı Metin Kara, Ticaret İl Müdürü Kasım Tiryaki, Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, siyasi parti temsilcileri, ilgili kurum müdürleri, ahiler ve vatandaşlar katıldı.

YILDIRIM: MAYAMIZ ESNAF TEŞKİLATI

Programdaki konuşmasında Ahilik teşkilatının milletimizin yüzyıllardır sahip olduğu birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun en somut örneklerinden birisi olduğunu ifade eden Vali Aziz Yıldırım, “Bizlerin de toplum olarak en önemli mayamız, en önemli harcımız yine esnaf teşkilatımızdır. Her geçen yılla birlikte eriştiğimiz Ahilik Haftası’nda esnafımızın sorunlarının azaldığı, toplum içerisindeki saygın konumlarının daha da yükseldiği, ekonomik durumlarının daha da iyi olduğu, tüm şartlarının da belli bir düzeyin üzerine çıktığını görme temennisi içindeyiz.” dedi. 

SİVRİKAYA: AHİLİK DEVAM EDİYOR

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Akçaabat esnafının yüzyıllardan beri süregelen ahiliği bugün de layıkıyla temsil ettiğini belirterek, “Her ne şart altında olursa olsun esnaf camiası olarak her zaman bayrağımıza ve devletimize sahip çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz. Esnaf ve sanatkârlarımız insanlar arasındaki ticarî ve toplumsal ilişkilerde dürüstlük, güvenirlilik, iş ve meslek hayatına saygı, hak ve hukuka riayet etme, şefkatli ve saygılı, cömert ve güler yüzlü olma ilkelerini esas alan Ahilik sistemini esnafımız bugün de uygulamaya devam etmektedir. Ekonomimizin temelini oluşturan ve ayakta tutan tüm esnaflarımızın Ahilik Haftası kutlu olsun.” dedi.

ahilik-haftasi3.jpg

ahilik-haftasi1.jpg

ahilik-haftasi2.jpg

trabzon-yilin-ahisi.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler