Uluslararası Resim Sergisi Açıldı

Uluslararası Resim Sergisi Açıldı

Akçaabat’ta Uluslararası Resim Sergisi Açıldı.


Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bu yıl 11.Si düzenlenen “Uluslararası Resim Çalıştayı Resim Sergisi" açıldı.  7 ülkeden 15 sanatçının eserlerinin yer aldığı Uluslararası Resim Sergisi, Akçaabat Belediyesi Sanat Galerisi'nde açıldı. 
Açılışa, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı. 
Açılışta konuşan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Akçaabat’ın bir kültür ve folklor şehri olduğunu belirtti.  Üçüncü  “Akçaabat bir kültür şehri. Akçaabat bir sanat ve folklor şehri. Akçaabat aslında insana yaraşır olan her şeyin toplandığı yer. Bu konuda Akçaabat’a geçmişten günümüze kadar gelmemizi sağlayan  emeği geçene herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu organizasyonda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ise açılışta yaptığı konuşmada, Akçaabat’ta 11. Si düzenlenen “Uluslararası Resim Çalıştayı’na  katkı sağlayan sanatçılara teşekkür etti. Başkan Ekim “Akçaabat’ta 11.sini düzenlediğimiz “Uluslararası Resim Çalıştayı’nda oluşan eserlerin yer aldığı  Resim Sergisi’nin düzenliyoruz. Akçaabat’ın sanata ve sanatçıya olan teveccüyü yüksek seviyede.  Buradan, sanatçıların buraya gelmesinde emekleri olan, katılımlarıyla ve eserleriyle bizleri onurlandıran sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah yakın zamanda Akçaabat’a kazandıracağımız bir müze ile de bu eserlerin sergilenmesini sağlayacağız" dedi.
Resim sergisinde en çok ilgi çeken isim Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi Serdar Yılmaz’ın yaptığı Yusuf Dikeç  resmi oldu. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’ye 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç’i konu alan resim büyük ilgi gördü.
Akçaabat Hamam Çimeni Çarşısı’nda bulunan Akçaabat Sanat Merkezi’nde açılan 11.Uluslararası Resim Çalıştayı Resim Sergisi bir hafta boyunca açık kalacak.

akcaabatta-uluslar-arasi-resim-sergisi-acildi-6.jpegakcaabatta-uluslar-arasi-resim-sergisi-acildi-1.jpeg

akcaabatta-uluslar-arasi-resim-sergisi-acildi-2.jpeg

akcaabatta-uluslar-arasi-resim-sergisi-acildi-3.jpeg

akcaabatta-uluslar-arasi-resim-sergisi-acildi.jpeg

akcaabatta-uluslar-arasi-resim-sergisi-acildi-4.jpeg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler