Turizmin Merkezi Olacağız

Turizmin Merkezi Olacağız

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat’ın Merkezinde yapılan turizme yönelik çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Yaylalarından plajlarına, Akçatepe tesislerinden Sera Gölüne, Akçakale Kalesinden Uçarsu Şelalesine kadar birden fazla turizm alanına sahip olan Akçaabat’ta Merkez bölgesinde yapılan çalışmaları anlattı.

2023 yılında, Türkiye Yüzyılında, Kültür Sanat ve Turizm Şehri olarak Dünyaya adını duyuran Akçaabat’ın turizmden hak ettiği payı alacağını ifade eden Başkan Ekim “ Göreve geldiğimiz günden bu yana alt yapıdan üst yapıya, istihdamdan üretime ve turizme kadar her alanda projeler üreterek bu yatırımları Akçaabat’ımıza kazandırıyoruz. İlçemize gelen yerli ve yabancı turistler yaylalarımız başta olmak üzere ilçemizde belli başlı yerleri ziyaret ederek gidiyorlar. Arzumuz ise şehrimizin tamamının turizmden pay almasıdır. Bu minvalde şehir merkezinde de turistlerimizin zaman geçirmeleri ve ilçe ekonomisine katkı sunması için kollarımızı sıvadık. Akçaabat Sahilinde yaptığımız yenileme çalışması, Fatih Parkı yenileme çalışması, Akçaabat Sokak Sağlıklaştırma Çalışması, Ortamahalle Sokak Sağlıklaştırma Çalışması, Ortamahalle Müzesinin tamamlanması ve eski tekel binasının otel olarak turizme kazandırılması gibi çalışmalar turistin Akçaabat Merkeze gelmesine, buralarda vakit geçirmesine hatta merkezde konaklamasına imkân sağlamış olacağız” Dedi.

Akçaabat Sahili Dört Mevsim Kullanılacak

Uzun yıllar önce yapılan ve Akçaabat’ın simgesi haline gelen Akçaabat Sahilini yılın 12 ayın vatandaşların kullanabilmesi için yenileme çalışmalarına başladıklarını belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “ Önceki dönemler Belediye Başkanımız Sayın Şefik Türkmen tarafından yapılan ve bölge iller ve ilçeler tarafından örnek alınan sahilimizi yenileme çalışmalarına başladık. Sahilde mevcut yeşil doku haricinde sert zeminlerde iyileştirme, kent mobilyalarında yenileme, bisiklet ve yürüyüş yollarının oluşturulması, aydınlatma sistemlerinin yenilenmesi, sulama sistemlerinin yapımı, güvenlik kameralarının yerleştirilmesi, çocuk oyun alanları, seyir terasları kafeteryalar, oturma alanları mescit WC gibi alanlar yapılıyor. Ayrıca yılın 365 günü vatandaşlarımızın sahilimizi kullanabilmeleri için AKSA doğalgaz firması tarafından sahilin tamamına doğalgaz hattı döşeniyor. Sahilde uzun yıllardır sorun olarak dile getirilen kanalizasyon hattını da bu çalışmamız kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyemiz (TİSKİ) yapıyor. Ayrıca bu projemiz kapsamında mevcut otoparkların düzenlenerek sahil boyu yeni park alanları oluşturuyoruz. Sahil park Havuzlar Meydanı olarak bilinene alandaki havuzları kaldırarak burada kuru havuz oluşturacağız. Büyük bir meydan kazanacağımız bu alanda festivalimiz başta olmak üzere geniş kapsamlı kültürel ve sanatsal etkinliklerimizi yapabileceğiz. Ayrıca butik sanatsal etkinliklerimiz için de Amfi Tiyatro alanını restore ederek kullanıma açmış olacağız. Etap etap yapımı devam eden ve yaz sezonuna yetiştirmeye çalıştığımız Sahil Parkımız tamamlandığında turistlerin uğrak noktası haline gelecek.” Dedi.

Akçaabat Çarşısı “Açık AVM”

Akçaabat çarşı bölgesi sokak sağlıklaştırma çalışmalarının tamamlandığını belirten Başkan Osman Nuri Ekim “ Geçmişten günümüze kadar yerli halkın alışveriş merkezi olarak bilinen Akçaabat İstiklal Caddesi ve çevresindeki ticareti daha nitelikli hale getirmek ve buralarda turistin de alışveriş yapmasını sağlamak için Çarşı bölgesinde geniş kapsamlı yürüttüğümüz çalışmaları tamamladık. Bu kapsamda İstiklal Caddesi, Orta Cadde, Milli Egemenlik Caddesi ve çevresinde sokak sağlıklaştırma çalışması olarak ifade ettiğimiz dış cephe mantolama, tek tip tabela, kaldırım genişleme ve yenileme, zemin iyileştirme, aydınlatma ve kent mobilyalarının yenilenmesi gibi çalışmaları tamamladık. İstiklal Caddesinde ve Orta Caddeyi trafiğe kapatarak buraları yayalaştırdık. 1945 yılında, Akçaabat Köftesinin doğduğu yer olarak bilinen Orta Cadde’ye ve çevresine öz kimliğini kazandırdık. İnönü Caddesi üzerinde bulunan Ak Cami önündeki Fatih Parkını da bu kapsamda yenileyerek yeni ve modern bir yaşam alanı olarak halkımızın kullanımına sunduk. Sokak sağlıklaştırma çalışmalarımızın tamamlanmasının hemen ardından buradaki ticaret iki üç kat arttı. Dükkânların daha nitelikli hale gelmesiyle bu alanlar kısa zamanda bölgemizde hatta ülkemizde ün yapacaktır. Açık AVM haline gelen bu bölgemiz şehrimizin ticaretine, ekonomisine ve istihdamına önemli katkı sağlayacak.” dedi.

Akçaabat’ın Gerdanlığı “Ortamahalle”

2. Etap Ortamahalle Sokak Sağlıklaştırma çalışmasını ihale edeceklerini belirten Başkan Ekim “ Osmanlı döneminden günümüze kadar mahalle ölçeğinde korunarak gelen nadir mekânlardan ve ilçemizin simgesi olan Ortamahallemizde 1. Etap Sokak Sağlıklaştırma Çalışmalarımızı tamamladık. Bu kapsamda 19 tescilli ve 11 tescilsiz yapıyı aslına uygun restore ettik. Yıkılmaya yüz tutmuş veya yıkılan duvarları da onararak yeniledik. İkinci etap yenileme çalışmaları kapsamında da Bakanlığımızın destekleri ile ihalemizi önümüzdeki günlerde yapacağız. Bu kapsamda 11 tescilli ve 11 tescilsiz yapı ile bu yapıların bulunduğu sokaklardaki duvarları restore edeceğiz. Yıl sonunu kadar da ikinci etabı tamamlayarak Ortamahallemizdekirestorasyon çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Ayrıca Ortamahalle’nin üst kısmında bulunan tarihi St. Michael Kilisesini de restore ederek Ortamahalle Müzesi olarak turizme kazandırdık. Müzenin envanter temini ve iç dizayn çalışmalarını sonlandırdık. Önümüzdeki turizm sezonuna Ortamahalle Müzemizin açılışını yapacağız.” Dedi.

Akçaabat’ın Merkezine Yeni Otel

Geçmişte tekel olarak kullanılan ve uzun yıllardır atıl olarak duran Akçaabat Merkezinde bulunan tekel binasının otel olarak turizme kazandırıldığını ifade eden Ekim “ İlçemize gelen turistlerin merkezdeki konaklama ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılayacak olan otel inşaatı hızla ilerliyor. Mülkiyeti Belediyemize ait olan eski tekel binasını yüklenici tarafından en az dört yıldızlı otel olarak yapmak koşuluyla ihale yoluyla kiraladık. Yüklenici firma hızlıca çalışmalarına başladı. 107 oda kapasiteli, yaklaşık 300 yatak kapasiteli ve en az dört yıldızlı otel olarak şehrimizin turizmine önemli katkı sağlayacak olan otelin önümüzdeki turizm sezonuna açılması hedefiyle firma çalışmalarını sürdürüyor. İlçemize gelen turist gezi aktivitelerinin yanında bu otel sayesinde merkezdeki konaklama ihtiyaçlarını da karşılayacak. Ayrıca açılmasıyla da şehrin istihdamına ve ekonomisine de önemli katkı sağlayacak olan otelin bu yönleriyle de önem arz ettiği kanaatindeyim.” dedi.

Emeği Geçenlerden Allah Razı Olsun

Akçaabat’a kazandırılan yatırımlara destek veren herkesten Allah Razı olsun diyen Başkan Osman Nuri Ekim “ 2019 yılından günümüze kadar İlçemize bir sürü yatırımlar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Bunların hepsini Belediyemiz bütçesiyle veya imkânları ile yapmamız mümkün değil. Merkezi hükümetimiz, Trabzon Büyükşehir Belediyemiz, Belediyemiz ve hayırsever iş insanlarımız işbirliğinde İlçemiz büyük yatırımlara kavuştu. Bizlere destek olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Trabzon Valimize, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımıza, AK Parti Trabzon İl Başkanımıza, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanımıza, bürokratlarımıza, kurumlarımıza, hayırsever iş insanlarımıza ve emeği geçen herkese şahsım ve ilçem adına şükranlarımı sunuyorum. Daha yaşanılabilir ve daha modern bir Akçaabat için durmak yok çalışmaya devam.” Dedi.

akcaabat-akcami-yani.jpeg

akcaabat-ortamahalle-muzesi.jpeg

akcaabat-ortamahalle-muzesi1.jpeg

akcaabat-yeni-otel.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler