TİSKİ'den Anlamsız Uygulama

TİSKİ'den Anlamsız Uygulama

Akçaabat’ta Çarşı Camisinin alt kısmında bulunan wc’nin suyunun kesilmesine vatandaş tepki gösterdi.

 

Akçaabat şehir merkezinde bulunan Çarşı Camisinin altı kısmında bulunan ve özel bir kişi tarafından ticari olarak işletilen wc’nin suyu Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ) tarafından kesildi. İşletmeciliğini Ahmet Aksu’nun yaptığı wc’ye ait gecikmiş 11 bin TL tutarında borcundan Su sayacı TİSKİ görevlilerince sökülerek wc’lerin suyu kesildi.

Cami tuvalet sularının kesilmesinin haklı gerekçesi olamayacağını belirten vatandaşlar“Camiye ait tuvaletlerin suyunun kesilmesine anlam veremiyoruz. Nasıl bir düşünce anlamak mümkün değil. Burası ticari bir yer olarak görüldüğü söyleniyor. Ama sonuçta burası kamuya açık ve camiye gelen vatandaşın da kullandığı bir tuvalet. Borcu varsa başka bir yöntem ile borcunu tahsil etmeye bak. Vatandaşı cezalandırmak neden?” şeklinde tepki gösterdi.

Akçaabat Belediye meclis Üyesi Demirci’den de tepki gösterdi.

Meclis toplantısında konuyu gündeme taşıyan CHP Meclis üyesi Tuncay Demirci, “Camiye ait tuvaletlerin suyu kesilmiş. TİSKİ gelmiş saati söküp gitmiş. Gerekçeleri de işleten vatandaşın su borcunu ödememesi. Söz konusu olan bir cami, ibadethane. Her ne gerekçeyle olursa olsun, belediyemizin caminin suyunun kesilmesine müsaade etmemesi lazım” dedi.

Öte yandan TİSKİ Tarafından işlemleri Akçaabat Belediyesi üzerine çevrilen tuvaletlerin su sayacının bugün bağlandığı ve ilgili şahsın ihalesinin iptal edildiği öğrenildi.

akcaabat-carsi-camii-tuvalet-suyunu-kestiler.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Haberler