Tek Başına Muhalefet
Mehmet Güner, ilçemizde neredeyse tek başına muhalefet yapıyor.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nden Akçaabat Belediye Meclisi Üyeliği görevine aday olan Mehmet Güner, ilçemizde neredeyse tek başına muhalefet yapıyor.
Akçaabat’a bir dönem Telekom Müdürü olarak da hizmet veren Mehmet Güner, Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasından sonra yoğun olarak yaşanmaya başlayan köpek istilasına belediyenin bir çözüm getirememesini eleştirerek, “Belediyecilikte hizmet sadece insana değil doğaya ve hayvanlara da yapılmalı iken, şehrimizin hemen hemen bütün sokaklarında, parklarında, köpeklerin başıboş dolaşmalarından çevremiz ve de bizler zarar görmekte, endişe içinde beklemekteyiz.” dedi.
Büyüklerin bile sokaklarda endişe ile gezdiği Akçaabat’ta, yaşlı insanların ve küçük çocukların kendilerini köpek sürelerinden nasıl koruyacaklarının endişesini yaşadıklarını vurgulayan Mehmet Güner, köpeklerden bulaşabilecek hastalıkların hesabını ise kimsenin veremeyeceğini söyledi. Güner, gazetemize yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Akçaabat Belediyesi’nin mevcut barınağı 20 köpek kapasiteli. Büyükşehir Belediyemiz hâlihazırda Çukurçayır’daki hayvan bakımevinin kapasitesi 150’den 206’ya çıkardı. Şimdi ise 83 dönüm üzerine 450 hayvan kapasiteli Doğal Yaşam Alanı ve Hayvan Barınağı yapmayı planlıyor. Bu yatırımı büyük zannedenlere İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul Kilyos’ta 740 dönüm arazi üzerinde 8 bin hayvana hizmet verilecek bir tesis inşa ettiğini hemen hatırlatayım.
Peki, sizce Büyükşehir Belediyesi’nin Trabzon’da yapmayı planladığı 450 kapasiteli tesisi yeterli olurmu?
Sabah erken saatlerde köpek korkusundan evden çıkamayanlar, akşam karanlığında evine gidemeyen çocuklarımızın varlığı ortadayken Belediye bu soruna hala bir çözüm üretmeyecek mi?
Sokak köpekleri için tek yöntem aşılanıp kısırlaştırıldıktan sonra yerine bırakmak, zararlı ve güçsüz olanlarını barınakta yaşatmak mı? Yasalarımız bu yöntemi mi kabul ediyor?
Bunca yıl şehir merkezinden, yerleşim alanı dışına çıkarılamayan yetersiz hayvan barınağı, önümüzdeki 20 yıl daha şehrin merkezinde mi bekletilecek?
Dünyada bu sorunu çözmüş ülkelerden örnek uygulamaları şehrimize getirmek ve uygulamak için elinizde tecrübeli veteriner hekimleriniz olmasına rağmen bunca yılın boşa geçirilmesi size yakışan bir davranış mıdır?
Başımız secdeye giderken, ağzı olup dili olmayan bu hayvanlar için kendimize ne yaptık diye sorduk mu? İcra makamında olanlar birinci derece bundan sorumlu değil mi?
Yerleşim alanı dışına yapılacak kombine bir hayvan barınağı Belediyemize ve biz İnsanoğluna yakışacak güzel bir hareket ve çözüm olmaz mı?
Unutmayalım ki köpek, dünya üzerinde seni kendinden fazla seven tek şeydir.”
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.