Tarihe Geçecek Bir Sempozyum
Akçaabat Belediyesince, “Dünden Bugüne Akçaabat” Konulu Sempozyum Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde ve Salon Saray’da 26-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildi.
Akçaabat Belediyesince, “Dünden Bugüne Akçaabat” Konulu Sempozyum Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde ve Salon Saray’da 26-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildi.
Akçaabat tarihinde ilk kez gerçekleştirilen sempozyuma Türkiye’nin birçok ilinden akademisyenler ve alanlarında uzman araştırmacı toplam 66 kişi katıldı. 16 oturumdan oluşan sempozyum 26 Nisan Cuma günü başladı. Saat 10.00’da gerçekleştirilen açılış töreninde Akçaabat Belediyesi Halkoyunları ekibinin bir gösteri sundu. Osmanlı Arşivleri Genel Müdürlüğünden ARGE Müdürü Vahap Sayın’ın verdiği kısa bilgini ardından ”Osmanlı Belgeleri’nde Akçaabad” adlı sergi gezildi. Fuaye Salonu’ndaki kokteyl esnasında katılımcılar birbirleriyle sohbet etme imkanı buldu. Saat 10:30 da Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde Atilla Alp Bölükbaşı’nın hazırladığı “Dünden Bugüne Akçaabat” adlı 7 dakikalık görsel sunumun ardından Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen bir konuşma yaptı.
Saat 14.00’da başlayan ilk oturuma Prof. Dr. İlhan Şahin başkanlık etti. Her bir konuşmacıya 15 dakikalık süre verilen oturumda sunulan bildiriler ilgiyle izlendi. Oturumlarda genel olarak; tarih, dil ve edebiyat, halkbilimi, eğitim ve öğretim, spor, tarım, sanayi ve ticaret, sanat, kent ve mimari başlıkları altında Akçaabat tarihi konuşuldu. Oturumlar eş zamanlı olarak Erol Günaydın Sanat Merkezi ve Saray Salonu’nda gerçekleştirildi. Sempozyumu izleyemeye gerek ilçeden gerekse ilçe dışından gelen katılımcılar memnuniyetlerini sık sık dile getirdiler. İki gün süren sempozyumun kapanış konuşmalarında ortak açıklama yapan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Prof.Dr. İlhan Şahin, Prof.Dr. Salih Akkaş, Prof.Dr. Haşim Karpuz, Prof.Dr. Fethi Gedikli; sempozyumun çok başarılı geçtiğini belirterek, ilerleyen zamanlarda da sık sık yapılaması konusunda ortak görüş bildirdiler. Sempozyumda konuşmacılara katılım belgesi ve çeşitli hediyeler sunuldu.
28 Nisan Pazar günü Akçatepe Tesisleri’nde yapılan kahvaltı ile sona eren organizasyon sonunda, organizasyona dair memnuniyetlerini belirten katılımcılar, Akçaabat’ın görsel güzelliği ve tarihi karşısında adeta büyülendiklerini dile getirdiler. Akçaabat Köftesi’ni ilçemizin çeşitli restoranlarında tadan katılımcılar köfteyi övgüye değer buldular. Organizasyon boyunca herhangi bir aksaklık yaşanmamasından ötürü de teşekkürlerini ilettiler.
Akçaabat’ta ilk kez düzenlenen sempozyuma katılım bazı oturumlarda fazlayken bazı oturumlarda ise azdı. Genel itibariyle talebin fazla olmaması manidardı. Geniş kapsamda gerçekleştirilen sempozyumun, kültür, sanat ve turizm şehri Akçaabat’ın ileriye dönük gelişimsel sürecine katkı sağlayacaktır. Son zamanlarda gerçekleştirilen etkinliklerle Akçaabat bölgede ön plana çıkmaya başlamıştıR.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.