Şifa Dağıtacak

Şifa Dağıtacak

Akçaabat’ta “Şifa Fizik Tedavi ve Danışmanlık Merkezi”nin açılışı yapılacak.

Akçaabat’ta “Şifa Fizik Tedavi ve Danışmanlık Merkezi”nin açılışı yapılacak. 7 yıldır sektörde yüzlerce hastaya fizik tedavi hizmeti veren Fizyoterapist Ali Birinci İstiklal Caddesi’nde merkezinin açılışını 11 Ekim 2022 Salı günü faaliyete geçirecek. Açılış öncesi Fizyoterapist Birinci ile söyleşi yaptık.

 

Bize kendini tanıtabilir misiniz?

1991’de Trabzon’da doğdum. İlk, orta ve lise öğretimimi Akçaabat’ta yaptım. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesinden mezun oldum. 7 yıldır özel sektörde hastalarımıza fizik tedavi hizmeti vermekteyim.

Fizik tedavi hakkında bilgi verir misiniz?           

Fizik tedavi yöntemleri alanında uzman kişiler tarafından uygulanan ve hastalarda ağrının azalması, haraketliliğin sağlanması, gündelik yaşam kalitesinin artması vb. amaçlayan bir tedavi yöntemidir.

Daha çok nörolojik bozukluklarda meydana gelen problemlerin(denge,kuvvet kaybı vs.)çözümünde, kas-iskelet rahatsızlıklarında, doğumsal sıkıntılardan kaynaklanan yürüme bozukluklarında, sporcu yaralanmalarında, omurga problemlerinde ve daha sayamadığım fiziksel rahatsızlıklarda aktif olarak kullanılır.

Kullandığımız pek çok ekipman var. Bunlar sıcak-soğuk uygulamalar, elektroterapicihazları, mekanik cihazlar ve serbest ağırlıklar. Onun yanında manuel olarak da hastalara birebir tedavi anlayışımız vardır.

Fizik tedavi seanslar halinde yapılır. Ortopedik hastalıklarda genelde 1 saatlik toplam 10-20 seans uygulanabilir. Nörolojik hastalıklarda ise rehabilitasyon genelde daha uzun bir süreçtir, 1-2 saatlik seanslar şeklinde uygulanır fakat hastanın durumuna göre rehabilitasyon süreci yıllarca sürebilir.

Akçaabat’ta neyi hedefliyorsunuz?

Akçaabat büyük bir yerleşim merkezi artık ve günden güne de nüfusu hızla artmakta. Hâliyle vatandaşlarımızın fizik tedavi noktasında en verimli ve kaliteli bir şekilde hizmet almaları da en doğal haklarıdır. Biz bu noktada insanımıza yardımcı olmaya, hastalıkları veya rahatsızlıklarına ŞİFA olmaya çalışacağız.

Ne tür hizmetler veriyorsunuz?

Bel, boyun ve omurga problemlerine manuel terapi yöntemlerini kullanarak çözmeyi hedefliyoruz. Dünya da çok yeni bir tedavi yaklaşımı olan fasyaldistorsiyon modelini kullanarak vücuttaki bütün fasya ve ağrı problemlerini çözmek. Ortopedik, nörolojik ve pediatrik rahatsızlıkları gidermek. Spor yaralanmalarında sporcularımıza yardımcı olmak.  Onun yanında geleneksel uygulamalarımız olan hacamat,sülük ve kupa masajı yaptığımız uygulamalarımız. Kişiye özel fizik tedavi ve egzersiz programları verebiliriz.  Mobilize olamayan hastalarımız için evde fizik tedavi hizmeti veriyoruz.

Bütün hastalarımıza ŞİFA olmaya gayret ediyoruz.Tüm hemşehrilerimizi açılışımıza davet ediyoruz.

akcaabat-rehabilitasyon-fizyoterapi-2.jpeg

 

akcaabat-rehabilitasyon-fizyoterapi-3.jpeg

site-mobil.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler