Sera Gölü Temiz Kalacak

Sera Gölü Temiz Kalacak

Sera Gölü'nde Devlet Su İşleri tarafından çökeltim havuzları yapılıyor.

Akçaabat’ın gözde turizm mekanlarından biri olan Sera Gölü’nde mevsimsel sebeplerle yaşanan rusubi malzeme birikiminin bertaraf edilmesi için Devlet Su İşleri tarafından çökeltim havuzları yapılıyor.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Muhammet Ali Yılmaz ile birlikte Sera Gölü’nde yapılan çökeltim havuzlarının inşaatını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

DSİ yetkililerinden proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında aldığı bilgileri paylaşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Bölgemiz hem yeryüzü şekilleri açısından engebeli hem de çok yağış alan bir iklime sahip. Mevsimsel olarak yağışların arttığı dönemlerde toprak, kum ve çeşitli materyaller ne yazık ki Sera Gölü’nün içine taşınıyor ve burada birikiyor. Bu durum da gölün kirlenmesine ve hatta zaman zaman renginin dahi değişmesine neden oluyor. Bu kirliliğin önüne geçmek ve bu duruma kalıcı bir çözüm bulmak adına gerekli incelemeleri ve araştırmaları yapan DSİ, Sera Gölü’nün temizli için geliştirdiği proje kapsamında 3 adet çökeltim havuzu inşa ediyor. Göl içerisinde bulunan kirlilik kademeli olarak çökeltim havuzlarının içeresinde kalacak; temizlenmesi kolaylaşacak ve göl, her zaman temiz olacak.” Dedi.

TURİZM ALANLARIMIZ GELİŞİYOR

Akçaabat için turizmin önemini bilincinde olan ve şehirdeki turizm alanlarının arttırılması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için çalışmalar yapan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, konuya ilişkin olarak Sera Gölü ve Çevresinde yapılacak düzenlemelerden de bahsetti.

DSİ tarafından yapılan çökeltim havuzlarının yapılmasıyla birlikte aynı alanda yürüyüş aksı ve dinlenme alanlarının da yapılacağını belirten Başkan Ekim, “Sera Gölü, Akçaabat’ımıza doğanın bir armağanıdır; şehrimizin en önemli turizm alanlarından biridir. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Sera Gölü’nde ve çevresinde halihazırda Trabzon Büyükşehir Belediyemizin yaptığı piknik alanlarını bulunmaktadır. Şehir merkezine çok yakın doğayla iç içe olan bu özel alanda turistler, verimli ve güzel vakit geçiriyor; gönüllerince dinlenebiliyorlar. Yapılacak olan yürüyüş aksı ve dinlenme alanlarıyla birlikte de Sera Gölü’nü ziyaret eden turistler, göl etrafında boydan boya gezinti yapabilecekler. Temiz, doğanın tam ortasında, huzur dolu ve güvenli doğa gezisinin ardından dilerlerse bölgede yer alan restoranlarda yöresel lezzetlerin tadına bakabilecekler. DSİ tarafından yapılan bu proje, Sera Vadisi Turizm Projemiz için oldukça büyük bir öneme sahiptir.” Şeklinde konuştu.

EMEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Sera Gölü ve çevresinin hem Akçaabat için hem Trabzon için hem de Karadeniz Bölgesi için önemli bir turizm destinasyon u olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Ekim, Sera Gölü ve Çevresinin düzenlenmesi ve iyileştirilmesine katkıda bulunan herkese ve gölün uzun vadede temiz kalmasını sağlayacak projeyi geliştirerek uygulayan Devlet Su İşleri Genel Müdür Mehmet Akif Balta’ya teşekkür etti.

sera-golu.jpg

lkemizin-onemli-turizm-destinasyonlarindan-biri-olan-trabzon-sera-golunde-baslatilan-cokeltim-havuzu-insaati-devam-ediyor-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler