Şentürk'ten uygulamalara tepki
Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Şentürk tepki gösterdi
■ Haber: Berkant PARLAK
Günebakış Gazetesi
Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk, son günlerde Beşirli Mahallesi ile Moloz mevkii arasında faaliyet gösteren gezici radarların şoförlere yazdığı cezalara tepki gösterdi. Şentürk, “Moloz Beşirli arasındaki gezici radarın 50km, opsiyonlu 57 km olarak belirlemiş olduğu hız sınırından dolayı yazılan cezalar esnafımızı mağdur etmektedir” dedi.
Akçaabat-Trabzon hattında çalışan minibüslerin o güzergâhta ikinci vitesle 50 km hıza ulaştığını ifade eden Şentürk sözlerine şöyle devam etti: “Biz radar uygulanmasına esnaf olarak karşı değiliz ancak km’nin çok düşük tutulması sebebiyle bu kararın İl Trafik Kurulu tarafından tekrar gözden geçirilmesi, hususi araçların opsiyonlu 60 km olarak belirlendiği güzergahta, minibüs ve kamyonetlerin 50 olarak belirlenmesi şoför camiasından tepki almıştır.”
Şoför esnafının geçim sıkıntısı çektiğini sözlerine ekleyen Şentürk şöyle konuştu: “Esnafımızın sigorta artışlarından dolayı, akaryakıt fiyatlarındaki artışlarda baza alınarak masraflarını zor karşılamakta iken böyle bir uygulamadan dolayı daha da fazla mağdur olmaktadırlar. Son yıllarda otomotiv şirketlerinin ürettiği minibüslerin zaten en düşük 2 viteste hız sınırının 50’ye ulaştığı bir durumda, bu uygulama böyle devam ettiği sürece bizler belirtilen güzergâhta Akçaabat’tan aldığımız yolcularımızı bir saatte gidecek oldukları yere ancak götürebiliriz. Bu uygulama sanki Akçaabat-Trabzon arası çalışan minibüslerimiz için alındığı kaygısı taşıyoruz. Bu durum karşısında dolmuşla birlikte seyahat eden vatandaşlarımız ve şoför esnafımız karşı karşıya gelecektir.”
Oda Başkanı Şentürk, belediye otobüslerinin ve ihale edilen otobüs ve minibüslerin güzergah izin belgesi olmadan taşımacılık yaptığını iddia ederek, “İl Trafik Komisyonu yokmuş gibi hareket eden belediyeler hiçbir meclis kararı almadan ihale yapmadan, ihale tutanağı asmadan A4 kağıdına ‘size güzergah belgesi verdim çalışın’ diyor. Bu durum esnafımızın ve yetkililerin kafasını karıştırıyor. 5393 sayılı belediyeler kanunu çok açık ve net. Belediyeler kendi mücavir alanı içinde hat belirleyip, ihale yoluyla bu hizmeti verebilir. Yine belediye 5393 sayılı yasanın ilgili maddesinde derki belediye seçimlerini takiben ilk 6 ay içinde bu ihaleyi yapıp, hizmeti sunabilir. Bu hukuksuzluk biraz denetim eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Bu araçlarında denetlenmesini ayrıca il trafik kurulunun almış olduğu 50 km hız sınırını biraz daha yukarı çekilmesini valimizden, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Trabzon İl Emniyet Müdürlüğümüzden rica ediyor, esnafımız adına yardımlarınızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.