Sahte Polis Yakayı Ele Verdi

Sahte Polis Yakayı Ele Verdi

Sahte Polis Yakayı Ele Verdi

Akçaabat’ta kendini polis olarak tanıtarak telefonla dolandırıcılığı yapmaya çalışan şahıs yaşlı adamın altın ve paralarını alarak kaçmaya çalışırken bekçiler tarafından yakalandı.

 

Edinilen bilgiye göre, Akçaabat ilçesinde dün akşam saatlerinde kendini polis olarak tanıtan Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Hasan Ç. (18), isimli şahıs telefonda yaşlı bir vatandaşı aradı. Yaşlı adama, "Altınlarınızın güvence altında olması için bize teslim etmeniz gerekiyor" şeklinde söylemlerde bulunan Hasan Ç. bir süre sonra yaşlı adam ile buluştu.

Sahte polis, Akçaabat Ziraat Bankası yanında buluşarak, yaşlı adamdan 3 bilezik, 1 gerdanlık ve bin 800 TL alarak kaçmaya çalıştı. O esnada sahte polise seslenen yaşlı adamı fark eden çarşı ve mahalle bekçileri durumdan şüphelendi. Kaçan şahsı yakalamak için çalışma başlatan bekçiler kısa süre sonra şahsı kıskıvrak yakaladı. Üzerinden yaşlı vatandaştan çaldığı altın ve para ile yakalanan şahıs polis ekiplerine teslim edildi. Şahıs adliyedeki işlemlerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Öte yandan Akçaabat’ta yakalana ve kendisini polis olarak tanıtan kişinin talimatları Şanlıurfa’da bir kişiden aldığı öğrenildi. Akçaabat Emniyet Müdürlüğü’nün Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ile yaptığı ortak çalışma ilde, dolandırıcılığı organize ettiği ileri sürülen kişi Şanlıurfa’da yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyetten Açıklama

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada "Vatandaşlarımızı, kendisini hakim, savcı, polis olarak tanıtıp para isteyenlere itibar etmemeleri konusunda tekrar bilgilendirmek istiyoruz. Lütfen birikimlerinizi, çalışmak, üretmek yerine anlık dalgınlığınızdan yararlanarak almak isteyenlere göndermeyin. Bunlara asla inanmayın. Bu tür aramalarda telefonunuzu derhal kapatın ve en yakın birimimize gelerek ihbar ediniz." ifadeleri yer aldı.

sahte-polis-yakalandi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler