Sağlık-Sen'e Gönderme Yaptı

Sağlık-Sen'e Gönderme Yaptı

Türkiye Sağlık-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Osman Çavuş’un basın açıklaması.

Türkiye Sağlık-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Osman Çavuş’un basın açıklaması.

            24.05.2014 Cumartesi günü SAĞLIK-SEN Trabzon şube başkanlığının kongresine katıldık. Sağlık –Sen Genel başkanı  Metin MEMİŞ konuşmasında  Sağlıkçılarla alakalı yaptıklarını anlattı. Zevkle  keyif alarak dinledim. Bir emeğin sonucunda, temsil ettiği camianın isteklerinin  olması sayın Genel Başkanı , bülbül gibi konuşturdu. Sayın Genel  Başkan konuştuktan sonra  protokol gereği söz alıp konuşma imkanımız olmadı.  Söylenmesi gereken, dillendirilmesi gereken konuları, açıklayamamanın burukluğu içerisindeyim.            Sağlık –Sen’ in Genel Başkanı  sayın   Metin MEMİŞ kongrelerine katılan ,sayın Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ’dan,  sağlıkçılara yıpranma payı istemiş. Sayın başbakan da  ilgililere  talimat  vererek, 5 sene çalışmaya  1 sene yıpranma payı verilmesi için çalışma  talimatı vermiştir.

            Hastanelerde, sağlıkçılarla ( doktorlarla, hemşirelerle, aynı alanda çalışan, aynı havayı soluyan, aynı masada yemek yiyen, Taşeron işçisi asgari ücretle çalışması, maaşını bazen 10 gün bazen aylarca geç alması, bazen ihaleyi kaybeden firma maaşı hiç vermeden ortadan kaybolması, hiçbir iş güvencesi olmayan, herkesin rahatlıkla amirlik yaptığı, emrettiği, mobing baskı altındaki taşeronların 5 yılda 5 yıl yıpranma payı alması lazımdır. Maaşı aynı işi yaptığı memur arkadaşının, üçte biri  olan, iş güvencesi iş sağlığı, iş kazası meslek hastalıkları bakımından, istismar edilen taşeron çalışanlarının, sıkıntı ve sorunlarını  dile getirmek, insani ve İslami, bir vazife olduğunu düşünüyorum. Ne kaldı ki , sendikacı veya sendikacılar olarak, yarın işe gidebilecek miyim? Korku ve endişesiyle yatağına yatan, insanların sıkıntılarını dile getirmek asli ve asil bir görevdir.

            Taşeron işçisini çalışma hayatı içerisinde nereye  koymalıyız?. Köle desek,  yöneticiler amirler , memurlar kendi evladına , kendi vatandaşına kölelik yaptırmaması lazım. Ama sisteme bakıyorsun,  50 sene önceki çalışma şartları ile çalışan, yaklaşık Türkiye  de, sayıları 1 milyon 200 binin üzerinde insan eski dünya düzeninde çalıştırılıyor. Sendikal örgütlenme hakkı işverenin inisiyatifine bağlı, işe alınmaları erk ve tasarrufu, üst işverene ait, İşten atılması ,işe alındığı gibi kolay, Bazı işverenler kararlılıklarını, gariban taşeron işçisi üzerinden tescillemeye çalışmaktadırlar.

              220 bin  üyesi olan SAĞLIK-SEN ‘in kıymetli Genel Başkanı Sayın Metin MEMİŞ ‘in bu kanayan yaraya  parmak basmasını canı- gönülden arzu ederdim.  Kaldı ki, taşeron işçilerinin  ihale şartnamesini hazırlayan , taşeronu işçiyi işe alan , iş aktini sona erdirenler, hastane içerisinde, nerede çalışacağına karar veren, taşerona mobing baskıyı uygulayanlar, üzülerek söylüyorum ki ilkeleri milli sendikacılık olan, SAĞLIK-SEN ‘  in üyeleridir.

            T. SAĞLIK-İŞÇİLERİ SENDİKASI dünya görüşü ile SAĞLIK-SEN ‘ le aynı çizgidedir.  İlkemiz Haksızlığa uğrayan, ezilen, insanların  yardımına koşmaktır.  Mümkün ise elinle, değil ise dilinle  sorunları birlikte çözmeliyiz. Gerek dünyada gerek Türkiye’de olan bütün haksızlıklara  karşı insan hakkı savunucuları emek savunucuları, güç birliği yapıp sesimizi bizde ilgililere sayın Başbakanımıza duyurmalıyız. T. SAĞLIK İŞÇİLERİ SENDİKASI Trabzon şube başkanı olarak, katıldığım kongreden sonra böyle bir açıklamayı yapmayı bir vazife olarak kabul etmekteyim .  Kamu oyuna, ve ilgilenenlere basın aracılığı ile duyurulur. Selam ve saygılar sunarım

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.