Robotekno Koleji Ödüllendiriyor!

Robotekno Koleji Ödüllendiriyor!

Trabzon’da bir ilk olma özelliğini taşıyan Robotekno Koleji, LGS’de başarılı olan öğrencileri yüzde yüze varan burs desteğiyle ödüllendiriyor.

ROBOTEKNO KOLEJİ ÖDÜLLENDİRİYOR!

 

Trabzon’da bir ilk olma özelliğini taşıyan Robotekno Koleji, LGS’de başarılı olan öğrencileri yüzde yüze varan burs desteğiyle ödüllendiriyor.

Robotekno Koleji’nde öğrenim görmek isteyen öğrencilere yüzdelik dilimlerine göre burs verilecek.

roboteknokoleji1.jpg

21. YÜZYIL BECERİLERİ KAZANIYORLAR

Okulun en büyük özelliği devlet destekli bir kolej olması ve Anadolu Lisesi ile Meslek Lisesi eğitimini karma bir şekilde eğitim vermesi.

Öğrencilerine 21. yüzyılın gerektirdiği tüm yeterlilikleri kazandırmayı hedefleyen Robotekno Koleji; öğrencilerini araştırma, inceleme, problem çözme, iletişim, mesleki gelişimi, teknoloji okur yazarlığı, eleştirel ve yaratıcı düşünme, iş birliği yapabilme becerileriyle donatıyor.

Robotekno Koleji Kurucu Müdürü Tuğrul Ünal, gazetemize yaptığı açıklamada okullarında Elektrik-Elektronik Teknolojileri bölümü ve bu bölümün alt dallarının da olduğunu, hem laboratuvar hem de atölye çalışmalarıyla öğrencilerin yazılım, donanım, robotik kodlama, web tabanı programlaması denilen ülkede revaçta olan ne konu varsa onun altyapısını bu okulda gördüklerini ifade etti. Müdür Ünal, aynı zamanda öğrencilerin bir cebinde teknolojiyi alırken bir cebinde de kültür derslerini alarak dolu dolu hayata hazırlandıklarını söyledi.roboteknokoleji2.jpg

HEM AKADEMİK HEM MESLEKİ EĞİTİM

Robotekno Koleji Kurucu Müdürü Tuğrul Ünal, şunları ifade etti:

“Okul Akçaabat’ta aynı zamanda Trabzon’da ilk defa açılmış olan bir teknoloji okuludur. Okulun en büyük avantajlarından birisi 4 yıl boyunca eğitim tamamen devlet tarafından yüzde 100 teşvikli bir okul olmasıdır. Akçaabat’ta ve Trabzon’da ilk ve tek okuluz.

Okulun avantajları yüzde yüz devlet destekli olması ile beraber hem akademik hem mesleki eğitimi aynı çatı altında birleştiren bir eğitim sistemidir. Anadolu Liselerindeki müfredat meslek eğitimi olmadan devam ediyor. Meslek liselerinde veya Çok Programlı Liselerde ise Anadolu Lisesi müfredatı biraz yavaşlayarak ilerliyor. Bizim buradaki farkımız Anadolu Liselerindeki müfredatın aynısı uygulanırken aynı zamanda mesleki program yani teknoloji dersleri uygulanmaktadır. İkisi de aksamadan aynı dengede devam ediyor.

Amacımız 9. Sınıftan itibaren öğrencilerimizin eğitimsel anlamda yetiştirerek 12. Sınıfa kadar devam ettirip, buradan üniversiteye yerleştirmek bizim için en büyük gurur kaynağımız olacaktır. Geleceğin, mühendisleri, mimarları, makinecilerinin buradan çıkacağına çok inanıyorum.

Bu nedenle Robotekno Koleji, ifade yeteneği güçlü, sosyal, yenilikçi ve teknolojiyle barışık girişimciler yetiştirmeyi amaçlayan eğitim programıyla   dersler lise düzeyine uyarlıyor. İfade yeteneği güçlü, sosyal, yenilikçi ve teknolojiyle barışık girişimciler yetiştirmeyi hedefleyerek 9, 10 ve 11. sınıflarda uygulanıyor.

Bilgiye ulaşma, girişimcilik ve disiplinler arası iş birliği becerilerini geliştirerek yeteneklerini hayata geçirme şansı elde eden Robotekno Koleji öğrencileri, mesleki bilim, teknoloji ve sanatta dünyadaki gelişmeleri takip edip bilimin ve teknolojinin getirdiği ilkesel duruşa ve felsefeye uyum sağlayarak dünyanın her alanda aldığı mesafeyi okuyabiliyor.

TERCİH DÖNEMİ ÖNEMLİ

Robotekno Koleji, LGS tercih sürecinde de öğrencilerine güçlü akademik içeriğini doğru anlatmak ve öğrencilerin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak için hazırlıklarını titizlikle tamamladı. İyi bir lise, öğrencilerini hem akademik hem mesleki anlamda hem de sanatsal, sportif ve sosyal faaliyetlerle çok yönlü olarak geleceğe hazırlıyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler