Pisliğin Her türlüsünü Önledik
Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan, Mersin Plajı düzenlemesine açıklama getirdi
Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan, Mersin Plajı düzenlemesine açıklama getirdi
Geçtiğimiz günlerde güvenlik güçleri ile vatandaşları karşı karşıya getiren Akçaabat Mersin Plajı’nda yıkımlar sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi. Trabzon’un Akçaabat ilçesi Mersin Plajı’ndaki çadırların yıkım kararı geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilmek istenmiş ve vatandaşın tepkisini çekerek güvenlik güçleri ile vatandaşlar arasında gergin anların yaşanmasına sebep olmuştu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan, konuyla ilgili iddiaları yanıtlayarak, “Onlar çadır değil, çadır konduydu. Her türlü pisliğin döndüğü bir yere çevrilmişti ora. Yıktık temizledik, halkın kullanımına açtık. Yönetimler bir tarafa çekildi, geçmişte yapılan hatayı belediye olarak biz temizledik.” dedi. Parlayan, çadırdan bozma lüks yapıların komple yıkıldığını ve plajın temizlendiğini ifade ederek, “Yıkım esnasında herhangi bir şey de olmadı. Önceki sabah kalan inşaat atıkları da temizlendi. Yıkımı yapmadan önce her türlü nahoş durumlar bölgede yaşanıyordu. Aklınıza gelebilecek her türlü pislik yapılıyordu orada. Bugün Faroz ve Havalimanı’na yakın bölgedeki balıkçı barınaklarında karşılaştığımız durumlar gibi, buralar kullanım amacı dışında farklı, pis amaçlar için kullanılıyordu. Biz buna izin vermedik, vermeyiz. Yıktık, tertemiz ettik Mersin Plajı’nı.” ifadelerinde bulundu.
HER TARAFTAN YIKIMLA İLGİLİ YAZI GELDİ
“Bunlar çadır değil, çadır kondu.” diyen Parlayan, “Çadırın çelik kapısı ahşap, plastik penceresi olmaz. Çadırın içinde mutfak, tuvalet, banyo, yatak odası, salon olmaz. Dışına branda çekmişler, içi alçıpan veya betopan, kaleboduru döşenmiş lüks bir konut yapmışlar orada. Hatta bir tanesi iki katlıydı. Böyle çadır mı olur?” şeklinde konuştu. “Bu çadır kondular zamanın yöneticilerinin yapmış olduğu hatalardan kaynaklı ortaya çıkan oluşumlardır.” diyen Parlayan, çadır sahiplerinin ecrimisil bedeli ödedikleri ve hak sahibi oldukları iddialarına da yanıt vererek, “Ecrimisil ödenen yer Mal Müdürlüğü’dür. Bizimle herhangi bir alakası yok bu ödemelerin. Biz onun tahsisini de almadık. Valilik makamından, Büyükşehir’den, Mal Müdürlüğü’nden ve Kaymakamlık’tan, her taraftan Akçaabat Belediyesi’ne buranın yıkımıyla ilgili yazı geldi.” ifadelerinde bulundu.
HADİ BAKALIM YÜKLEN AKÇAABAT BELEDİYESİ’NE
Kıyıların tamamen talan edildiğini vurgulayan Parlayan, Büyükşehir oluncaya kadar bu konulara kimsenin bakmadığını iddia ederek, “Büyükşehir olunca da herkes kendini bir tarafa attı. Nasıl olsa ilçe belediyesi yıkım işlemini yapmak zorunda, hadi bakalım yüklen Akçaabat Belediyesi’ne. Sağ olsun Kaymakam Bey de belediye ile iç içe olarak yasanın vermiş olduğu haklar çerçevesinde o bölgeyi temizledik çıktık.” dedi. Çadır sahiplerinin bölgenin birilerine verileceği, bu sebepten apar topar çıkarıldıklarına dair iddiaları da yanıtlayan Parlayan, “Burası tapusuz arazidir. Şu anda buranın birisine verilme şansı yok, çünkü buranın imarı yok. Ki ben de mimarım. Ve oraları çok iyi biliyorum. Buranın dolgu planı yok, onaylı herhangi bir durumu yok. Büyükşehir buranın tahsisini talep etti. Kıyılar Büyükşehir’in dışında belediyelere, büyükşehirde büyükşehir belediyesine bırakılır diye 79’uncu maddede açık yazıyor. Ancak büyükşehir ne yapacak burada onu bilmiyoruz. Ora askeriye gazinosu olarak kullanıldığı dönemde, tapusu hazineye ait üzerinde restoran vari bir yapı olan bir alan var. Orada da herhangi bir inşaat kullanma şansı yok. Oralar sahil, sayfiye yeri olarak halk için düzenlenen yerler. Vatandaş gitsin gönül rahatlığıyla denizine girsin. Bizim buradaki hedefimiz Mersin Paljı’nı halkın kullanımına gönül rahatlığıyla açmaktı.” şeklinde konuştu.
Kaynak: Günebakış
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.