Paris'te Akçaabat Rüzgârı Esti

Paris'te Akçaabat Rüzgârı Esti

Paris'te Akçaabat Rüzgârı Esti

 

Paris Trabzonlular Derneği “Karadeniz Esintisi” isimli sergiyi sanatseverlerin beğenisine sundu.

Paris Trabzon Kültür Derneği tarafından organize edilen sergide Akçaabat’lı ünlü ressam Kenan Demir’in tabloları görücüye çıktı.

Her yıl birden çok kültürel ve sanatsal faaliyetler düzenleyen Paris Trabzonlular Kültür Derneği pandemi sonrasında faaliyetlerine kaldığı yerden devam etti. Geçtiğimiz günlerde halk oyunları gösterileri düzenleyen Paris Trabzonlular derneği bu sefer de Akçaabat’lı Ressam Kenan Demir’in eserlerinin yer aldığı Karadeniz Esintisi isimli sergiyi açtı.

Düzenlene Sergiye Epinaysurseine Belediye Başkanı HerveChrevau, Paris Büyükelçiliği Turizm Müşaviri Özgür Semiz, Paris Trabzonlular Dernek Başkanı Bülent Cumur, meclis üyeleri, çok sayıda protokol mensubu ve sanatseverler katıldı.

Bize Paris de Trabzon diyen Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur “Paris Trabzonlular Derneği olarak her yıl birden çok sanatsal ve kültürel organizasyonlara imza atıyoruz. Akçaabat’ın, Trabzon’un, Karadeniz’in değerlerini Paris’e davet ederek çeşitli organizasyonlar düzenliyoruz. Pandemi sonrası normalleşme döneminde sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde etkinliklerimize hız verdik. Bugün burada Akçaabatlı ressam Kenan Demir’in eserlerini “Karadeniz Esintisi” isimli sergimizde sergiledik. Resimler bizlere Karadeniz’in güzelliğini mavi ile yeşilin rengârenk tonlarını ve eşsiz doğasını anlatıyor.Sergiyi gezen Trabzonlular burada adeta memleket havasını soluyor. Bu sergimize olduğu gibi düzenlediğimiz bütün faaliyetlerimizde üst düzey katılım ve yoğun ilgiyi görmek bizleri mutlu ediyor ve daha çok çalışmaya teşvik ediyor. Amacımız kadim şehrimiz, kültürel ve sanatsal faaliyetleriyle adından sıkça söz ettiren Trabzon’un adını, Avrupa’nın kültür başkenti Paris’te duyurmak ve Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunmaktır. Bu yüzden hiç durmadan her yıl daha iyisini yapmak arzusuyla birlik beraberlik içerisinde faaliyetlerimize daha coşkulu şekilde devam edeceğiz. Desteklerini bizlerden esirgemeyen, sanat sever kimliği ile gönüllere taht kuran her daim sanatın ve sanatçının destekçisi olan, Akçaabat Belediye Başkanımız Sayın Osman Nuri Ekim’e; Akçaabatlılar Vakfı Başkanımız Yaşar Erbaşaran’a,  Akçaabat’lı ressam Kenan Demir’e ve emeği geçenlere şahsım ve derneğim adına şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

paris-dernek.jpg

paris-sergi.jpg

paris-trabzonlulr-dernegi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler