Özür Diledi, Beraat Etti

Özür Diledi, Beraat Etti

3 Kişinin öldüğü 18 kişinin yaralandığı kazada, Gürcü sürücüsü ceza yedi, tali kusurlu minibüs sürücü beraat etti.

3 Kişinin öldüğü 18 kişinin yaralandığı kazada, Gürcü sürücüsü ceza yedi, tali kusurlu minibüs sürücü beraat etti.

 

Akçaabat  Yıldızlı Mahallesi’nde 17 Aralık 2019 tarihinde Halim Kurt, Zehra Tütüncü ve Neslihan Karkaç’ın hayatını kaybettiği, 18 kişinin ise  yaralandığı trafik kazasında karar çıktı. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuksuz yargılanan minibüs sürücüsü Ş.A. katılmazken, tutuklu Gürcü TIR sürücüsü katıldı. TIR Şoförü Emzari M. ailelerden özür diledi. Gürcü sürücüsü Emzari M., “Pişmanım. Hayatım boyunca bu olay beni takip edecektir” dedi.  Mahkeme Emzari M.’ye önce 8 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme daha sonra Gürcü sürücünün iyi hali nedeniyle bu cezayı 6 yıl 8 aya indirdi.    Trabzon’da üç canımızı kaybettiğimiz kazada yargılana bir şoför ceza alırken, diğer şoför beraat etti. Adlı Tıp Kurumu Gürcü sürücüyü kusurlu minibüs sürücüsü kusursuz bulurken bilirkişi Gürcü sürücüyü kusurlu, minibüs sürücüsü tali kusurlu buldu.

İKİ SÜRÜCÜ TUTUKLANMIŞTI

Trabzon’dan Akçaabat istikametine seyir halinde olan Emzari M. yönetimindeki ZZ- 295-BB Gürcistan plakalı TIR, Ş.A. yönetimindeki 61 M 1152 plakalı yolcu minibüsüne arkadan çarptı. Sürüklenen minibüs 150 metre ileride durabildi. Kazanın ardından Halim Kurt (54) , Zehra Tütüncü (21) ve Neslihan Karkaç’ın (23) hayatını kaybederken yaralanan 18 kişi kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştı. Kazanın ardından tedavileri tamamlanan iki sürücü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

 İKİ SÜRÜCÜ KAZAYI ANLATTI

Kazanın ardından minibüs sürücüsü Ş.A. minibüsü 7 ay önce kiraladığını ve molozdan dolu kalktığını belirterek, yolda bir yolcu aldığını, inecek yolcu olması nedeniyle, yolcuyu indirmek için durak cebine tam olarak girerek durduğunu söyledi. Ş.A., “Yolcu inmeden TIR benim aracıma arkadan çarptı” dedi. Gürcü plakalı TIR’ın sürücüsü Emzari M. ise direksiyonu kırdığını fakat aracın hakimiyetini kaybettiğini söyledi.

BİLİRKİŞİ RAPORU TRABZON’DA

Kazayla ilgili soruşturma sürürken, dosya bilirkişi raporu için Ankara’ya gönderildi. Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Kurulu Başkanlığı’nın hazırladığı rapora göre, TIR sürücüsünün kusurlu, minibüs sürücüsünü ise kusursuz olduğu belirtildi. Beklenen hastane raporlarının ardından soruşturma tamamlandı. Bilirkişi ise Gürcü sürücüyü kusurlu, minibüs sürücüsü tali kusurlu buldu. İki sürücü hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve birden fazla kişini yaralanmasına neden olmak iddiasıyla dava açıldı. Gürcü sürücü tutuklu bulunurken, minibüs sürücüsü ise 3 Şubat 2020’de tahliye oldu.

TIR SÜRÜCÜSÜ AİLELERDEN ÖZÜR DİLEDİ

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuksuz yargılanan minibüs sürücüsü Ş.A. katılmazken, tutuklu Gürcü TIR sürücüsü duruşmada hazır bulundu. Gürcü sürücü son savunmasını yaptı. 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde son savunmasını yapan TIR Şoförü Emzari M. ailelerden özür diledi. Gürcü sürücüsü Emzari M., “Pişmanım. Hayatım boyunca bu olay beni takip edecektir” dedi. Minibüs sürücüsü Ş.A.’nın beraatine karar veren mahkeme, Emzari M.’ye önce 8 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme daha sonra Gürcü sürücünün iyi hali nedeniyle bu cezayı 6 yıl 8 aya indirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler