Özel Çocuklara Özel İlgi

Özel Çocuklara Özel İlgi

Akçaabat Belediyesi'nden Özel Çocuklara Özel İlgi

SEVGİYLE BÜYÜTÜYOR İLGİYLE YEŞERTİYORUZ
Sevgiyle yapılan her hareketin Evren’de mutlaka bir yankısı olur.  Bizler de gönlümüzün baş tacı Akçaabat’ımızda yaşayan özel gereksinimli bireylerimizi sevgimiz ve ilgimizle hayata dahil ediyor; onların ve ailelerinin yanlarında yer alıyoruz.
Özel gereksinimli bireylerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak, geleceğe umutla ve sevgiyle bakabilmelerini sağlayacak koşulların oluşturulabilmesi için çalışıyoruz.

NELER YAPIYORUZ; NASIL YAPIYORUZ?
Biz, biliyoruz ki özel gereksinimli bireylerimizin ve ailelerinin anlayışa, hoşgörüye, şefkate, sevgiye, ilgiye ve desteğe ihtiyacı var. Onların hayatın her alanında yaşam becerilerini kazanıp geliştirebilmelerini sağlamak için gereken birçok şeyi gönüllülük esasıyla yapmaya gayret ediyoruz. Şehrimizde yaklaşık 60 özel gereksinimli bireylerimizi yıl boyunca haftanın iki günü evlerinden itinayla alıp Yıldızlı Mahallemizdeki özel bir yüzme havuzuna götürüyoruz. Havuzda yüzerken ihtiyaç duyacakları tüm ekipmanları karşılıyoruz. Suyun içerisinde hem eğleniyorlar hem de spor yapıyorlar. Onların eğlence dolu anlarına herkesin şahit olabilmesini ve tertemiz kalpleriyle kocaman kahkahalarını herkesin duyabilmesini çok isterim. Kocaman dünyayı, tüm insanları ve en önemlisi de saf sevgiyi kalplerine nasıl sığdırdılar insan hayret ediyor. Ben özel gereksinimli bireylerimizin her birine dünyadaki kanatsız melekler diyorum. Öyle seviyorum öyle önemsiyorum onları. Onlar için yaptıklarımız elbette bu kadar değil. Yıldızlı Toki ‘de Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortaklaşa tam donanımlı bir eğitim merkezi oluşturduk. Öğrenim çağının dışına çıkmış 25 özel gereksinimli bireylerimizin vakit geçirebileceği bu merkezde; ilgi alanları ve becerilerine yönelik derslikler, fizyoterapi salonları ve hobi atölyeleri yer alıyor. Merkezimize gelen kardeşlerimiz burada hobilerine ve düzeylerine göre eğitim alıyor; aktivitelere katılıyor. Bu eğitim merkezinde olan herkes çok mutlu. Bizzat gittim, yerinde gördüm ve o anı yaşadım. Bir şeyler öğrenmenin, yaşama katılabilecek beceriler kazanmanın verdiği mutluluğu gözlerinden okudum. Hayata adapte olmak, yaşamda var olmak, dünyada yaşamak özel gereksinimli bireylerimiz için biraz daha zor. Ancak onlar için elimizden gelen her şeyi yapıyor; hayatı onlar için kolay kılmaya çalışıyoruz.  Onların mutlu anları hala gözümde canlanıyor; yürekten kocaman kahkahaları kulaklarımda çınlıyor. Biz onlara, onlar da bize hayat enerjisi veriyor. Koca yürekli özel gereksinimli bireylerimiz için yaptıklarımız sadece bu kadar sanmayın. Zorlu süreçlerle dolu bu hayatta sağlam durabilmenin en önemli koşullarından birinin spor olduğunun bilincinde olarak bu bireylerimiz için spor kursları açtık. Ne kadar güzel başarılar elde ettiler bir bilseniz. Kimleri kimleri kendilerine hayran bıraktılar bir bilseniz. Onlarla gururlanmamak inanın elde değil. Her birinin yaşam enerjisine hayran olmamak elde değil. Kimisi karetede kimisi judoda kimisi satrançta kendilerini ve yeteneklerini gösterdiler. Hepsini tebrik ediyorum. Her birini çok seviyorum. Her birini imkanlarımız ölçüsünde destekliyorum. Akçaabat’ımızda her birey özeldir, her birey güzeldir. Akçaabat’ımız da Akçaabatlılarımız da göz bebeğimizdir.

BİRLİKTE BAŞARIYORUZ
Sizlerin teveccühü ile göreve geldik. Devraldığımız bayrağı daha da ileriye taşıma gayretinde olduk. Çalıştık; durmadık; durmayacağız da. Bilmenizi isterim ki sizlerin desteğini, sevgisini, hoşgörüsünü Akçaabat Belediyesi ve Belediye Başkanı olarak her daim hissediyoruz. Sizden aldığımız bu güçle, ortak akılla, istişarelerle omuz omuza, tek yumruk olarak Akçaabat’ımız için Trabzon’umuz için ve ülkemiz için çalışacağız.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler