Örs "Esnaf Mağdur"

Örs "Esnaf Mağdur"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'nin de bulunduğu Düzköy kavşağındaki yeni trafik düzenlemesi ile mağdur olan esnafları ziyaret etti “Esnaf mağdur, muhatap yok” dedi.

 

Örs, beraberinde İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır, Belediye Meclis üyesi Erol Gedikli ve parti yöneticileri ile Düzköy Yolu üzerinde bulunan esnaflarla görüşerek, onların sorun ve taleplerini dinledi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs, ziyareti sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'nin de bulunduğu Düzköy kavşağında yeni bir düzenleme yapıldı. Düzenleme ile Hastane önünden Düzköy yoluna geçiş imkanı verilmemiş. Burada trafik akışı rahatlamış gibi görünse de Trabzon Üniversitesi kavşağında yığılma olmaktadır. Yani trafik sıkışması yer değiştirmiştir. Bu durum ile ilgili bölgedeki vatandaşlarımızın ve  esnaflarımızın bize ulaşan şikayetleri var. Bu şikayetler üzerine bugün buradayız. Burada işyeri bulunan esnaf kardeşlerimizle bir araya geldik, onları dinledik. Esnaflarımız, bu düzenlemeden Düzköy yolu üzerinde bulunan işyerleri ile Sanayi Çarşısı esnafının olumsuz etkilendiğini söylüyorlar. Kavşağın kapanmasıyla Düzköy'e veyahut Düzköy güzergahındaki yerlere gitmek isteyenler Yıldızlı üst yolu kullanıyor, sanayi sitesi ışıklardan direk gidiyorlar. Sanayi sitesi ışıklar ve Düzköy yolu kavşağı arasında kalan esnaf ise bu durumdan muzdarip. Kavşağın olduğu yerde Devlet Hastanesi var, ancak hastaneden Trabzon'a dönüş yok. Akçaabat'tan gelişte de hastaneye giriş yok. Biraz ileride bir dönüş verdiler ancak bu da çözüm olmaktan uzak. Esnaf arkadaşlarımız ‘Gördüğünüz gibi dükkanlarımız boş. Salgın yasaklarının olduğu dönemden daha kötü durumdayız. Trabzon'dan gelişin kapanmasıyla büyük darbe yedik. İş yapma oranlarımız yüzde 50'den fazla düştü. Böyle devam ederse ya kapatacağız ya da işçi çıkartmak zorunda kalacağız. Onlarca aile, yüzlerce insan buradan ekmek yiyor. Bir çözüm ortaya koyarken tüm olumsuzluklar da hesaba katılmalı. Düzköy Kavşağını sadece bir yol meselesi olarak görmemeliyiz. Buradaki esnafları, burada çalışanları, sanayideki dükkanları da hesaba katmak gerekmez mi?’ diyorlar.”

 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, yaptığı açıklamada mağdur esnafların muhatap bulamadıklarını kaydederek “Konu ile ilgili bölge sakinleri ve esnaf kardeşlerimiz, Belediye, Karayolları ve iktidar partisi yetkililerine gittiklerini ama muhatap bulamadıklarını ya da kendilerine bir geri dönüş yapılmadığını ifade ediyorlar. İlgililerle görüşme imkanı bulduklarında ise ‘bir kaç esnaf için yol açamayız’ gibi cevaplar almışlar. Kısacası burada esnaf mağdur ama muhatap yok.  Kaderlerine terkedilmişler.  Bu vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek, talep ve şikayetlerini ilgili mercilere iletmek, seslerini duyurmak için buradayız. Yaşanan mağduriyetin çözümüne ilişkin elimizden ne gelirse yapacağız” ifadelerini kullandı.

yi-parti-trabzon-milletvekili-ors2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler