Öğretmen Adayları Akçaabat'ta

Öğretmen Adayları Akçaabat'ta

Türkiye’nin çeşitli bölgesinden 10 farklı üniversitede öğrenim gören 24 Resim İş Öğretmeni adayı, Akçaabat’ta bir araya geldi.

Türkiye’nin çeşitli bölgesinden 10 farklı üniversitede öğrenim gören 24 Resim İş Öğretmeni adayı, Akçaabat’ta bir araya geldi. “Görsel Sanat Etkinlikleri Eğitimi" kapsamında Akçaabat Hakkı Zeki Başaran Öğretmenvi’nde bir araya gelen ve TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından desteklenen eğitim 17-21 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili yapılan açıklaması şu şekilde; Yüz yüze gerçekleştirilecek olan bu etkinlikte görsel sanatlar öğretmeni adaylarının gelecekteki mesleki yaşantıları içinde sorumlu oldukları kapsayıcı eğitime yönelik farkındalık oluşturmak ve alanlarına özgü çeşitli ifade biçimleri içeren bütünleştirici ve dışavurumcu sanat uygulamalarına yönelik bilgi ve becerilerini geliştirmek ve zenginleştirmek amaçlanmaktadır. Görsel sanatlar öğretmeni adaylarının kaynaştırma eğitimi becerileri desteklendiği gibi edinecekleri farkındalıkla kişisel olarak özel gereksinimli bireylerle kaynaşma becerileri kazanmış olacaklardır. Böylelikle bu etkinliğin okullarda kaynaştırma eğitimi kültürünün oluşturulmasına da katkı sağlanması umulmakladır. Bu doğrultuda eğitim kapsamında görsel sanatlar öğretmeni adaylarının özel gereksinimli bireylerle etkileşimde bulunabilme olanağı yaratılmaya çalışılarak kaynaşmaya yönelik kişisel deneyimler edinmeleri de sağlanacak ve lisans eğitimindeki uygulama açığı kapatılması hedeflenmektedir. Etkinlik kapsamında görsel sanatların duyguları açığa çıkarıp düzenlenmesine, davranış ve tutumları şekillendirilmesine, kişiler arası iletişimi ve sosyalleşmeyi desteklemesi gibi insanın kendisiyle ve çevresiyle bütünleştirmesine yönelik etkilerinin doğrudan deneyimlendiği dersler yer almamaktadır. Bundan dolayı, görsel sanatlar öğretmeni adaylarının özel gereksinimli bireylere yönelik farkındalıklarının geliştirilmesi ve bu bireylerin diğer bireylerle kaynaşmalarını destekleyici alanlarına özgü sanat etkinliklerini geliştirme becerileri edinmeleri, okullardaki kaynaştırma eğitiminin desteklenmesi açısından faydalı olması umulmaktadır.

Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatalar Eğitimi Bölümü Resim İş Öğretmenliği'nden Dr. Öğr. Üyesi Şenay BAŞ tarafından organize edilen kursta, Türkiye’nin çeşitli bölgesinden 5 farklı üniversitede çalışan, Görsel Sanatlar, Rehberlik Psikolojik Danışmanlık ve Özel Eğitim alanında uzman 9 akademisyen eğitim veriyor.

akcaabatta-kursiyerler-bir-araya-geldi-001.jpg

trabzon-universitesi-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler