O Evlere Girildi

O Evlere Girildi

Amacı Dışında Kullanılan Konutlara El Konuldu.

Amacı Dışında Kullanılan Konutlara El Konuldu.

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde dar gelirliler için Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında imzalanan protokol ile yapılan fakat hak sahiplerince amacı dışında kullanılan 111 konuta el konuldu.

İlçenin Yıldızlı mahallesinde bulunan konutlara Trabzon Valiliği'nin kararı ile emniyet, zabıta ekipleri çilingir eşliğinde kapıları açılarak girildi. Girilen evlerin bir çoğunun hiç kullanılmadığı, bazılarında ise eşyalı olduğu görüldü.

Konut sahipleri "mağdur olduk"

Konutlarda ikamet eden Yeter Yıldız, konutlarda az sayıda  dairede oturulduğu için kaloriferlerin yakılamadığını ve mağdur olduklarını dile getirerek "Konutları alanlar burada oturmadı. Anahtarı alan perdesini astı veya hiç gelmedi, kapısını kilitleyip gitti. Biz burada insanların gelip oturmasını bekliyoruz. Herkes oturursa kaloriferimiz de yanar. Devletin oturulmayan daireleri boşaltma kararını yerinde buluyorum" şeklinde konuştu.

Evler amacı dışında kullanıldı.

Konuyla ilgili Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada "Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında imzalanan Protokol ile uygulamaya konulan ’Sosyal Konut Projesi’ kapsamında 396 Konut ilimiz Akçaabat İlçesi Yıldızlı Mahallesi’nde yapılarak tamamlanmış, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalanarak konutlar hak sahiplerine teslim edilmiştir. Ancak, Vakfımız tarafından yazılı uyarı yapılmasına rağmen teslim tarihinden bu güne kadar birçok hak sahibinin konutunda ikamet etmediği, konutunu kiraya verdiği, kendi aralarında yapılan adi sözleşmeler ile konutlarını sattıkları belirlenmiş olup, konutlarında düzenli olarak ikamet eden, aidat ve taksitlerini zamanında ödeyen hak sahipleri bu sebeplerden dolayı mağdur olmakta, yeterli ikamet olmadığından kışları kaloriferler yakılamamakta, sağlık ocağı, sosyal tesis, market gibi hizmetler yapılamamaktadır. Ayrıca, yukarıda belirtilen nedenler ve konutların kötü amaçlı kullanılması asayiş sağlama noktasında da çok büyük sıkıntı oluşturmaktadır. Gayrimenkul Satış Sözleşmesinin 8.1 maddesi ’Hak Sahibi borç bitene kadar sözleşme imzaladığı konutta ailesi ile birlikte oturmayı kabul ve taahhüt eder. Hak Sahibi’nin kendisinin, eşinin ve çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşme feshedilir’ ile Sosyal Konut Projesi Uygulama Yönergesi’nin 32. Maddesinde; ’Hak sahibi, Konutların teslim alınmasını müteakip, herhangi bir mani olmaksızın konutlara yerleşmediği tespit edilen fayda sahiplerinin sözleşmeleri iptal edilerek yerlerine yeni fayda seçimi yapılır. Ayrıca konutların, fayda sahipleri tarafından başka şahıslara kiraya verildiğinin tespit edildiği durumlarda ilgili fayda sahibinin sözleşmesi feshedilir. Böyle bir durumda daha önceden yatırdığı konut taksitleri iade edilmez’ hükmüne yer vermektedir.Sözleşme ve yönerge hükümleri gereğince; Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalanarak teslim edilen konutlar Vakfımız tarafından yapılan uyarılara rağmen konutunda ikamet etmediği tespit edilen 111 hak sahibinin Vakıf Mütevelli Heyetinin 17.06.2015 tarihli ve 7 sayılı Kararı ile sözleşmeleri tek taraflı olarak feshedilerek konutların tahliye işlemi başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

fotogaleri.gif

videogaleri-001.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler