Muhtarlardan Orman Bölge'ye Ziyaret

Muhtarlardan Orman Bölge'ye Ziyaret

Muhtarlardan Orman Bölge'ye Ziyaret

Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat şube Başkanı Eyüp Gedikli ve beraberindeki muhtarlar, Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.

Gedikli’ye Akçabat’ta ormanı bulunan mahalle muhtarlarının eşlik ettiği ziyarette, ormanlık alandaki tahsisli orman ürünlerinin tekrar ihale ile verilmesinden yana olduklarını dile getirdiler. Muhtarlar adına konuşan Orhan Altıntaş “Danıştayın bu yönde bir  kararı büyük ormanı olan il ve ilçeler için geçerli olabilir. Ancak Bölgemizdeki ormanlar küçük olduğu gibi müteahhitleri tatmin edici vasıfta değildir. Orman müdürlüğü  yetkililerinin kesilmesi için işaretlediği ağaçlar il, iklim şartları nedeni ile vasfını kaybetmiş ağaçların kesilmesi, taşınması ve depolanması  bölgemizde başlı başına bir sorundur” dedi.

Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz ise konunun hassas olduğunu ifade ederek ‘’ bu konuda Türkiye genelinde şikayetlerin olduğunu biliyoruz.  Özellikle küçük ormanı olan bölgelerin bu kapsamın dışında kalması isteniyor. Bakanlık ve Genel müdürlük bu konuyla yakından ilgileniyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler