Muhtarlar Günü Kutlandı

Muhtarlar Günü Kutlandı

Akçaabat’ta 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.

 

 

Akçaabat Atatürk Parkı’nda düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene; Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, Belediye Başkan YardımcılarıSerkan Özdemir ve Ali Güngör, Akçaabat protokolünün mensupları, Siyasi Partilerin Başkanları ve yönetimleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

 

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen törenin açılış konuşmasını Yaylacık Mahalle Muhtarı Hakan Karan yaptı.

 

19 Ekim Muhtarlar Günü Çelenk Sunma Töreni açılış konuşmasının ardından muhtarlar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla sona erdi.

 

19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediyesi Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, “Sizler hem milleti hem de devleti temsil gibi önemli bir görevi deruhte etmektesiniz. Böylesine zorlu görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getirmektesiniz. Bu önemli görevin bilincinde olduğunuzu yapmış olduğunuz çalışmalarda görmekteyiz. Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olmak gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Dolayısıyla, halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş siz değerli muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir makamda bulunmaktasınız. Sorumluluk bölgeleriniz içerisinde çok geniş bir yelpazede vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin birinci derecede muhatabısınız. Sizler; devletin halkın yönetime katılımının en önemli aracısınız, çalışmaları kolaylaştıran, kamu hizmet sunumlarında hız, etkinlik ve performansın arttırılmasında lokomotif görevi görmektesiniz. İşte tüm bu işlevleri yerine getiren muhtarlarımız, demokrasinin ve sistemin vazgeçilmez yapı taşlarıdır.  Tüm bu duygu ve düşüncelerle 19 Ekim Muhtarlar Gününüzü en içten dileklerimle kutlarım.” Dedi.

 

Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ise muhtarlığın fedakarlık ve aidiyet gerektiren zor bir görev olduğunu vurgulayarak “Muhtarlarımız, devletimizin en ücra köşeye uzanan şefkat eli ve hizmetin vatandaşa en hızlı şekilde ulaştırılmasında önemli mihenk taşlarıdır. Değerli muhtarlarımıza adanmış 19 Ekim Muhtarlar Gününü en içten duygularımla kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

6-1.jpg

2-2.jpg

3-3.jpg

7.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler