Minibüsçüler Seçim Yapacak

Minibüsçüler Seçim Yapacak

Akçaabat Trabzon Söğütlü ve Mersin Minibüsçüleri 1 No.lu Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi, seçime gidecek.

 

Akçaabat Trabzon Söğütlü ve Mersin Minibüsçüleri 1 No.lu Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi, seçime gidecek. Çift liste ile yapılacak seçimde mevcut başkan Abdullah Sevim’in karşısına çıkan Abdullah Yüksel Sağır, dönüşümle beraber mevcut sistemin kaosa sürüklendiğini, seçilmesi durumunda ise düzeni tamamen değiştireceğini söyledi. Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk de mevcut yönetimin usulsüzlükleri karşısında Abdullah Yüksel Sağır’ı destekleyeceklerini açıklayarak, kongrenin de mahkemeye taşınacağını da sözlerine ekledi.

SEVİM’E KARŞI SAĞIR

Akçaabat Trabzon Söğütlü ve Mersin Minibüsçüleri 1 No.lu Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi, bugün seçime gidecek. Çift liste ile yapılacak seçimde mevcut başkan Abdullah Sevim’in karşısına Abdullah Yüksel Sağır çıktı. Sağır, minibüslerin otobüse dönüşümüyle beraber mevcut sistemin kaosa sürüklendiğini ifade ederek, sistem yetersizliğinden dolayı aday olduğunu açıkladı. Sağır, “Benim hiçbir zaman koltuk sevdam olmadı. Mevcut başkan, insanları dönüşümle öyle bir zora sokmuş ki, bizleri çare olarak gördüler ve onların takdiriyle aday oldum” dedi.

MEVCUT YÖNETİM KENDİ MENFAATİNİ DÜŞÜNDÜ

Trabzon’un dönüşüm için uygun bir yer olmadığını ifade eden Sağır, “Mevcut yönetimde 1 kişi kendi şahsi menfaatlerini düşündüğü için 580 hak sahibini zarara uğrattı. Mevcut düzen artık yürümez oldu. Bu mevcut düzenden ne halkımız ne şoförler ne de hak sahipleri memnun. Mevcut başkan da minibüslerin otobüse dönüştürülmesiyle insanları böyle bir kaosa sokarak, zor durumda bıraktı. Özel halk otobüsü sisteminin mevzuatı gereği çalışan mal sahipleri açısından hiçbir kar elde etmedi. Vatandaş Akçaabat- Trabzon arasında 20-25 dakikada gidilecek süreyi 45-50 dakikada gitmeye başladı. İnsanlarda bundan razı değil. Dönüşüm sistemi burası için uygun değil. Her sistem her yerde geçerli olmuyor.” dedi. Mevcut Başkan Sevim’in otobüse dönüşüm sistemine takıldığını ve insanları borca soktuğunu ileri süren Sağır, “Biz, ‘Minibüs kalalım, minibüsleri revize edelim, mevcut sistemi değiştirelim’ dedikçe, o bize karşı çıktı. Sadece orada kendi menfaatini düşünerek insanları çıkmaza soktu. Gelinen noktada otobüs sisteminden kar elde edemediler. Bu durumu Ali Şentürk o zaman gördü ve bizleri uyardı. Bugün ise söyledikleri bir bir çıktı.” şeklinde konuştu.

“MİNİBÜS DURAĞINI BİR MARKA HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Sağır, seçilmesi durumunda mevcut sistemi değiştirerek, Akçaabat’ı bir marka haline getireceklerini söyledi. Sağır, “Bu günkü şartlarda sistemden ne vatandaşımız ne de mal sahibi memnun. Bu memnuniyetsizliği ortadan kaldırmamız lazım. Şoförlerimiz de vatandaşlarımızda memnun kalsın diye bu mevcut sistemi değiştireceğiz. Akçaabat minibüs durağını bir marka haline getirmek istiyoruz. Trabzon’daki mevcut duraklarda en düşük değeri olan durak, bu durak. Bizde bu durağa kaliteyi ve düzeni getirerek marka değerini arttırmak istiyoruz. Şoförlerde de bir standardımız yok. Şoförümüze bir standart getireceğiz. Bunu da UKOME ile kararlar alıp yapacağız. Kısaca sistemi değiştirince her şeyi düzelteceğiz.” şeklinde konuştu. Sağır, dönüşüme giren yaklaşık 150 hak sahibinin durumuna ise Trabzon Büyük Şehir Belediyesinin karar vereceğini sözlerine ekledi.

“KONGREYİ MAHKEMEYE TAŞIYACAĞIZ”

Kooperatif Başkanlığı için adaylığını açıklayan Abdullah Yüksel Sağır’a açık açık destek verdiğini açıklayan Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk, “Biz, kooperatif seçimlerinde değişimin olmasından yanayız. Ancak, diğer aday olan arkadaş değişim olmaması için 74 kişiyi usulsüz bir şekilde 1 hafta içerisinde kooperatife kaydettirmiştir. Bununla ilgili gerekli yerlere şikayetlerimizi bildirdik. Soruşturma devam ediyor. Seçim günü de bu usulsüz kaydedilenler, kongre salonunda hem temsilci tarafından hem de bizler tarafından şerh düşülerek tekrardan uyarılacak. Zaten divana şerh düştüğümüzde, her maddeyi mahkemeye taşıyacağımızı da söyleyeceğiz. Kongreyi mahkemeye taşıyacağız.” dedi.

USULSÜZ KAYIT YAPTIRANLARA UYARI

Kongrenin Akçaabat’a yakışır bir şekilde olması temennisinde bulunan Şentürk, usulsüz kayıt yaptıranlara da uyarıda bulundu. Şentürk, “Usulsüz kayıt yapan zaten suç işlemiştir ama usulsüz kayıt yaptıranlarda o kongreye gelip tercih haklarını hiçbir taraftan yana kullanmamaları gerekiyor. Çünkü kullandıkları takdirde suç işleyecekler ve bunun cezasını da yargıda ödeyeceklerdir. İnşallah gürültüsüz, Akçaabat’a yakışır bir kongre olur.” temennisinde bulundu.

a-akcaabat-abdullah-yuksel-sagir1.jpg
Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Meslek Odası Başkanı Ali Şentürk, Abdullah Yüksel Sağır'a destek verdiğini açıkladı.

Haber:Nesrin Bayram

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler