Milli Eğitim Eleştirisi

Milli Eğitim Eleştirisi

Köroğlu'ndan Milli Eğitim Eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat İlçe Başkanı Emre Şahin Köroğlu, yeni eğitim-öğretim Yılı öncesinde Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yaşanan sorunları maddeler halinde açıklayarak gerekli işlemlerin yapılmasını talep etti.

İşte Köroğlu’nun yaptığı açıklama;

Sevgili vatandaşlarımız, geleceğimizin teminatı olan öğretmenlerimizin bağlı bulundukları milli eğitim şube müdürlüğü ile ilgili sürekli olarak tarafımıza skandal olacak ihbarlar geliyor. Bizler de artık kayıtsız kalamadık ve sizlerle paylaşmak istiyoruz.

1-Valilik onayıyla Özel Büro’ya çekilen öğretmenlerin aslında sendika çalışmalarına katılması yasakken belirli tarihlerde sendika çalışmalarına katıldığı, yine sendika çalışmaları olduğu zamanlarda alınmaması gerekiyorken ek ders ücreti aldıkları ve kamuyu zarara uğrattıkları ihbarını aldık. İzin kullanılmamasına rağmen yönetiminde bulundukları farklı STK kuruluşlarının çalışmalarına katıldıkları, yine de ek ders ücretinin kendilerine ödendiği ihbarını aldık.

2-Yine bazı kişilerin okullarda kat görevlisi olarak yani temizlik işlerinde çalışmasına rağmen ek ders ücreti üzerinden usulsüz görevlendirme yapıldığı

3-Ustaöğreticilerin işe alımlarda belgelerinin tam olması ve ilan çıkılması gerekiyorken işe alınan kişilerin belgelerinin eksik, ilan çıkılmamış ve ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda yapılmadığı VE BU ALIMLARDAN BİRİNİN AKP ÖNCEKİ DÖNEM İLÇE BAŞKANININ AKRABASI OLDUĞU

4-Milli Eğitim Müdürlüğü’nde işe geliş gidişlerde bir düzenin olmadığı ve bunun kontrol edilmediği

5-Ücretli öğretmen görevlendirmelerinde ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda ; KPSS paun üstünlüğü sıralamasına göre, tecrübe önceliğine göre, aranan branşta önceliğin 4 yıllık mezunlara verilmesi, 4 yıllık mezun başvurusu yok ise 2 yıllık mezunlardan seçilmesi gerekir denilmektedir. Ancak bu hususların gözardı edilerek önceliğin Akp İlçe Başkanlığından gelen listeler olduğu, anlaşmalı sendikaya tabi okul müdürlerinin eşlerine şartlar tutmadığı halde görevlendirmeler yapıldığı, işletme fakültesi ve arkeoloji bölümü mezunlarına dahi alan dışı olmalarına rağmen görevlendirmeler yapıldığı

6-Temmuz-Ağustos 2023 aylarında yapılan taşımalı eğitim ihalelerinde, şartnamelerde yaş şartı olarak 2008 yılından itibaren olan araçlar taşımacılık yapacaktır  ibaresi belirtilmekte iken; bu kapsamda ihaleler yapıldığı fakat 1. dönem boyunca araçların yaşlarının incelenmediği, daha sonra 2 Ocak 2024 itibariyle bu şart aranmış bir çok firmanın araç bulmakta zorlandığı, hatta çoğu hatlarda öğrencilerin okullara taşınamadığı, hem öğrencilerin hem de şoförlerin mağdur edildiği ve mağduriyetlerin de devam ettiği bizlere iletilmiştir.

Şimdi yetkililere sesleniyoruz. Hedef göstermiyoruz ancak ihbar ediyoruz. Gerekli soruşturmayı başlatın. Eminiz bizlere ulaşan bu bilgilerin belki de onlarcasını tespit edeceksiniz. Aksi takdirde bizlere ulaştırılan belge ve delilleri, okul isimlerini, tarihleri ve isimleri kamuoyu ile paylaşacağız. Bakanlık müfettişlerimizi göreve davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler