Meşeli Polonya'da

Meşeli Polonya'da

Meşeli Ortaokulu'nun koordinatörlüğünü yaptığı 2012-2014 yılı AB Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında Polonya'ya gezi düzenlendi.

Meşeli Ortaokulu'nun koordinatörlüğünü yaptığı 2012-2014 yılı AB Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamındaki “Traditional Children Games-Geleneksel Çocuk Oyunları” adlı projenin üçüncü etabı Polonya’da gerçekleştirildi. Projenin koordinatör okulu olan Meşeli Ortaokulu'ndan 2 öğretmen ve 5 öğrenciden oluşan proje ekibi, proje ortakları Macaristan, İspanya ve Estonya okullarıyla Polonya’nın Piekary Slaskie şehrinde buluştu.

meseli.jpg

Buluşmaya Meşeli Ortaokulundan İngilizce öğretmeni Melis Akcaoğlu, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Fatma Çelik, 7/ A sınıfı öğrencilerinden Mevlüt Hacısalihoğlu, Elif Çolak, Rahman Köroğlu, Buket Şener ve 6/A sınıfından Muhammet Pak katıldılar.

Etkinlikler 20 Mayıs- 24 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Okulların bir sonraki buluşması ise Estonya’da olacak.

Programa katılan okulların proje ekiplerinin gerçekleştirdikleri etkinliklerin bazıları şunlar:

* Projenin resmi açılışı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Spor Müdürlüğü temsilcilerinin katılımı ile yapıldı. Açılış sonrasında, geleneksel halk dansları ve beatbox şovu sergilendi.

* Öğrencilerimiz, Polonya’nın geleneksel oyunu olan Palant’ı diğer ülke öğrencileriyle oynadılar ve akabinde handball, basketbol, futbol, disc golf, voleybol gibi sporlarda turnuvalar düzenlendi.

* Ortak okuldaki etkinlikleri de gözlemleme şansı bulan ekipler, okul programında engelli öğrenciler için yer alan Dogotherapy Multısensory Therapy gibi pek çok yararlı ders faaliyetlerine tanıklık etme şansı yakaladılar.

* Düzenlenen uçurtma etkinliğinde ise her ülke, bayrağının renk ve deseninde uçurtma yapıp, Özgürlük Tepesi’nden uçurdu.

* Kalıcı ürünler oluşturmak adına, katılımcıların severek yaptığı bir diğer etkinlik ise ev sahibi okulun duvarlarının,  ortaklar tarafından boyanmasıydı.

* Geri dönüşümün önemine de değinilen projede bir diğer faaliyet, geri dönüşüm kutuları taşıyan kukla yapımlarıydı. Her katılımcı ülke, grup çalışması şeklinde birer tane kukla yapımı gerçekleştirdi. Böylece tüm öğrenciler birbirleriyle kaynaşma şansı yakaladı.

* Son gün yaklaşık 200 yıllık Guido-Zabrze’deki kömür madenini ziyaret eden ekipler, müzeye dönüştürülmüş kömür madeninde 320 metre derinliğe inip, madencilerin çalışma koşullarına tanık olup, eşsiz bir deneyim yaşadılar.

meseli-orta-okulu.jpg

* Pek çok geleneksel sokak oyunlarının oynandığı proje, Polonya kültürünü tanımak açısından katılımcı öğrenci ve öğretmenlere fayda sağladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler