Makamlar Çocukların

Makamlar Çocukların

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. Yılında makamlar bir kez daha çocuklara teslim edildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. Yılında makamlar bir kez daha çocuklara teslim edildi.
Her sene Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında geleneksel hale gelen, ülkenin yerel ve ulusal yönetim erkanlarının koltuklarını bir süreliğine çocuklara devretmesi bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.
Akçaabat Belediye Başkanlığı makamı sembolik olarak Yaylacık Ortaokulu 6-A sınıfı öğrencisi Ecrin Sümeyye Durmuş ve 7-E sınıfı öğrencisi Bilal Bayram’a devredildi. Makamını sembolik olarak çocuklara devreden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, küçük başkanların talimatlarını tek tek dinleyerek not aldı.
Küçük Başkanlardan Zor Talimatlar Geldi
Kısa bir süreliğine başkan olan 6-A sınıfı öğrencisi Ecrin Sümeyye Durmuş ve 7-E sınıfı öğrencisi Bilal Bayram, Akçaabat Belediyesi Birim Amirlerini telefonla arayarak çeşitli talimatlarda bulundular. Küçük Başkanlar, Fen İşleri Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Spor İşleri Müdürlüğü ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü Birim Amirlerinden Akçaabat’ın dört bir köşesiyle ilgili analiz ettikleri sorunların giderilmesini istediler.
Başkan Ekim’e Terleten Sorular Sordular
Küçük başkanlar, Akçaabat belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e Akçaabat için hedefinin ne olduğunu, ilçe genelindeki otoparkların durumunu, ilimizin büyükşehir olmasının avantajlarını, dezavantajlarını, gençlere ve çocuklara yönelik sosyal kültürel ve sportif yatırımların neler olduğunu ve bir günün nasıl geçtiğini sordular. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, temsili küçük başkanların tüm sorularını cevapladı. Başkan Ekim Akçaabat için hedefinin, daha geniş caddeleri ve sokakları olan daha fazla sosyal alanlara sahip olan bir şehir olduğunu belirtti. Gençlere ve çocuklara yönelik bir çok branşta spor kursu açtıklarını ve bu kurslara ilginin yoğun olduğunu da dile getiren Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, kültürel ve sosyal alanda da sadece gençlere ve çocuklara yönelik değil Akçaabat’ın tüm halkına yönelik aktivitelerin programlanıp düzenlendiğini vurguladı. Şehir içindeki parklanmanın bir düzen gerektiğinin altını çizen Başkan Osman Nuri Ekim, “Akçaabat’ta ücretli otoparkların yanı sıra ücretsiz otoparklar da var. Bunlar sahil kesiminde yer alıyor. Şehir içindeki otoparkların düzeni ve akışı sağlamak için ücretli olması gerekiyor. Aksi takdirde başıboş parklanma, aynı aracın aynı yerde günlerce park halinde kalması gibi sorunlar yaşanıyor bu da düzeni bozuyor.” Dedi.  Büyükşehir olmanın faydalarına da değinen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Büyükşehir bir çatıdır ve ona bağlı tüm ilçelerinde sorumluluğu olan işleri yapar. Örneğin; içme suyu ve kanalizasyon, ulaşım, mezarlık hizmetleri, itfaiye hizmetleri ve kendi yol ağında bulunan yolların bakım ve onarım hizmeti gibi. “ ifadelerini kullandı.
Küçük Başkanlardan Uyarı Var!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Belediye Başkanlığı Makamını devralan Küçük Başkanlar 6-A sınıfı öğrencisi Ecrin Sümeyye Durmuş ve 7-E sınıfı öğrencisi Bilal Bayram, Trabzonspor taraftarına uyarı da bulundular. Küçük Başkanlar, “ Trabzonspor şampiyonluk yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Tüm şehir bu şampiyonluğu coşkulu bir şekilde kutlayacağız. Trabzonspor taraftarlarından şampiyonluk kutlamalarını silah kullanmadan ve etrafa ateş açmadan yapmalarını istiyoruz. Bir anlık sevinç bir ömür boyu gözyaşına dönüşmesin.” Dediler.
Çocuklar, Umudumuzun ve Yarınlarımızın Mimarlarıdır
Küçük Başkanların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Her zaman söylediğimiz gibi çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Umudumuzun ve yarınlarımızın mimarlarıdır. Bugün çocuklarımız için atacağımız her adım yarın bize aydınlık yarınlar olarak geri dönecektir. Akçaabat Belediyesi olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin onların daha iyi bir ortamda yetişmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Onlara güzel bir gelecek bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. olarak eğitime verdiğimiz önem çocuklarımıza olan inancımızdandır. Bu sebeple Akçaabat merkezde bulunan ve restorasyonu tamamlanıp hizmete açılan Halk Kütüphanemizi herkesin hizmetine sunduk. Ayrıca Söğütlü Mahallemizde yeni bir kütüphane açacağız. Çocuklarımızın rahatça kitaplarla buluşmalarını diledikleri gibi araştırma yapmalarını sağlamak için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Her zaman ve koşulda gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bir Belediye Başkanı olarak bir büyüğünüz olarak çocuklarımızdan ve gençlerimizden istirhamım çokça kitap okumaları, araştırma yapmaları, zamanlarını sportif ve kültürel aktiviteler yaparak geçirmeleri ve teknolojiyi faydalı kullanmalarıdır. Sizler gelecekte bu makamlara oturacaksınız; meslek sahibi olacaksınız. Yaptığınız her işte vatana ve millete faydalı olmanızı, milli ve manevi duygularınızı kaybetmemenizi rica ediyorum. Sevgili çocuklar; Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun” dedi.

akcaabatta-makamlar-cocuklarin-1.jpg akcaabatta-makamlar-cocuklarin.jpg akcaabatta-makamlar-cocuklarin4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler