Mahalle Sayımız 77 Oldu

Mahalle Sayımız 77 Oldu

Akçaabat Belediye Meclisi’nde alınan kara ile Akçaabat’ta mahalle sayısı 73’ten 77’ye yükseldi.

 

Akçaabat Belediye Meclisi’nde imar komisyonundan gelen dosyalar gündeme alındı. İmar Komisyonu başkanı Yücel Öztürk tarafından meclise sunulan bilgiler doğrultusunda 1994 Yılında Erikli, Karacakaya, Tepegören ve Pazarcık mahallerinin birleşmesiyle oluşan Dörtyol Belediyesi, büyükşehir yasası ile tek mahalle olmuştu. Mahallelinin talebi üzerine Akçaabat Belediye Meclisi Erikli mahallesini ayırarak ayrı bir mahalle oluştururken,  Karacakaya, Tepegören ve Pazarcık ise Dörtyol mahallesi olarak kaldı.

akcaabat-belediye-meclisi.jpg

yucel-ozturk-akcaabat-belediye-meclis-uyesi.jpg

Öte yandan Akçaabat Belediye meclis daha önce almış olduğu kara ile de Derecik mahallesinde, Karaman, Uğurlu ve Yolbaşı-Oğulkaya mahalleleri oluşturulmuştu.

Başkan Ekim “Mahalle İçin Şartlar Var”

Akçaabat Belediye başkanı Osman Nuri Ekim, birçok yerden bu şekilde talepler geldiğini ve şartları tutan yerler için gerekli düzenlemeyi yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Başkan Ekim “yasaya göre mahalle olabilmek için en az 500 nüfus olması gerekiyor. Ayrıca mahalle olacak bölgenin geçmişte mahalle olması ve sınır ihtilafı olmaması gerekiyor” dedi.

Karar Akçaabat Kaymakamlığı ve Trabzon Valiliği’nin onayı sonrasında resmiyet kazanmış olacak ve Akçaabat’ın 73 olan  mahalle sayısı 4 artarak 77 olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler