Kültür Merkezi İhalesi Sonuçlandı

Kültür Merkezi İhalesi Sonuçlandı

Akçaabat Belediyesi’nin uzun zamandır hayata geçirmeye çalıştığı ve birkaç kez iptal edilen Söğütlü Kültür Merkezi ihalesi sonuçlandı. İhaleyi Akçaabatlı ortakların da yer aldığı firma kazandı.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in seçim döneminde vaadettiği projeler arasında yer alan ve daha önce birkaç kez ihalesi iptal edilen Söğütlü Kültür Merkezi, yeniden ihale edildi. 34.825.529,02  Türki Lirası tahmini bedelle ihale edilen Söğütlü Kültür Merkezi ihalesini 25.900.000,00 Türk Lirası ile Akçaabatlı iş adamlarının da ortak olduğu Sim Uluslararası İnşaat Madenc.San.Ve Dış Tic.A.Ş., Özde Yapı İnşaat Taah.Nak.Müh.Hiz.Haf.Mad.Bet.San.Ve T.Ltd.Ş İş Ortaklığı kazandı.

Akçaabat Söğütlü Mahallesi eski Söğütlü Belediye binasının yerine inşa edilecek olan Kültür Merkezi’nin içerisinde; 600 kişilik amfi salon (tiyatro, konser, toplantı vb.), çok amaçlı salon (sergi vb.), fuaye alanı, kültürel ve sanatsal faaliyetler için atölyeler ve bürolar, kütüphane, sportif alanlar, kafeterya (kapalı ve açık alan), kapalı otopark, sirkülasyon alanları, idari ve teknik alanlar yer alacak.

730 günde bitirilmesi planlanan, Söğütlü, Yıldızlı ve Yaylacık mahalleleri olmak üzere tüm Akçaabat halkının yararlanacağı Kültür Merkezine ilaveten sahil boyu yürüyüş yolları, oturma-dinlenme mekanları ve rekreasyon alanları da planlanıyor.

sogutlu-kultur-merkezi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler