Koca'dan Festivale Öneri ve Eleştiri

Koca'dan Festivale Öneri ve Eleştiri

Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) Akçaabat Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Koca, Akçaabat’ta düzenlenen Uluslararası Müzik ve Halk Oyunları Festivali’ne sert eleştiriler yöneltti.

 

 

Koca, özellikle festivalin Gazze ve diğer Müslüman coğrafyalarda yaşanan zulümler sürerken düzenlenmesini eleştirdi ve bu durumun toplumsal vicdanı yaraladığını belirtti.

Koca’nın sözleri, önce belediyenin organize ettiği Gazze’ye destek yürüyüşüne vurgu yaparak başladı. Tüm muhalefet partilerinin katılımıyla gerçekleşen bu yürüyüşü, önemli bir toplumsal tepki olarak değerlendiren Koca, ancak kısa bir süre sonra yapılan festivalin, acı çeken bölgelerdeki insanlık dramını unutturacak kadar gösterişli ve eğlenceli olduğunu dile getirdi.

 

Koca, “Önce Gazze için birlik beraberlik yürüyüşü sonra festival organizasyonu. Bu durumda aklıma Mevlana’nın ‘Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol’ sözü geliyor. Bizler belediyemizin organize ettiği Gazze’ye destek yürüyüşüne bütün muhalefet partileri olarak destek verip, kol kola Akçaabat sokaklarında yürüyüş yaptık, tepkimizi ortaya koyduk bu tavrından dolayı  yetkilileri tebrik ettik. Ancak aradan kısa bir zaman geçtikten sonra baktık ki 32. Akçaabat festivali düzenleniyor. Başta Gazze, Filistin, Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın dört bir yanında Müslüman din kardeşlerimize bu zulümler hatta soykırım yapılırken insanların bir araya toplanmasına vesile olu  vur patlasın çal oynasın şeklinde eğlenmesi yüreğimizi acıtmıyor mu? Kundakta ki bebeklerin öldürüldüğü, din kardeşlerimizin namusu çiğnendiği şu zamanda bu festivale gerek var mıydı? Gazze için yürüyüş yapıp, sadece vicdanımızı mı rahatlattık? Benim bu yıl yetkililerden beklentim çıkıp bu soykırım ortamında ve tasarruf tedbirleri kapsamında bu yıl festivali iptal ettik açıklamasıydı, bu açıklama olsaydı yürüyüşümüz bir anlam ifade ederdi ama maalesef bizler bunu beklerken Akçaabat’ın neredeyse en şatafatlı festivali denilebilecek festival gerçekleştirildi.” dedi.

 

Meclis üyesi Koca, festival için harcanan milyonlarca lirayı da sorarak, “Diğer bir konu bu ekonomik sıkıntıların çekildiği bir ortamda milyonların bu organizasyon için harcanması. Savunma olarak yetkililer sponsorların bu masrafı karşıladığını söylüyorlar. Bende diyorum ki madem Akçaabat’ımızda bu kadar cengâver sponsorlar var belediyemiz öncülüğünde bu hayırseverlerimizden toplanan paralar maddi imkansızlıklardan dolayı evlenemeyen başta yetimler olmak üzere ihtiyaçlı gençlerimize yuvalarını kurmada yardımcı olup, evlerini dizip, düğünlerini yapmada kullansaydık festivalden daha faydalı bir hizmet olmaz mıydı?” dedi.

 

Hasan Koca, eleştirilerini parti bağımsızlığıyla değerlendirdiğini vurgulayarak, her zaman doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, siyonist planlara dikkat çekerek, bugün Gazze'nin düşmesi durumunda Türkiye'nin hedef alınabileceği uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Haberler