Koç "kimseden Korkumuz Yok"

Yarın yapılacak Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Koç, düzenlediği basın toplantısında aday olduğunu açıkladı. Koç, yaptığı açıklamada “Bizim kimseden korkumuz yok” dedi.

 

Okan Koç, Akçaabat Horon Restaurant’ta düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını açıkladı.

Başkan Koç konuşmasında şunlara değindi; Geçtiğimiz günlerde iki büyük deprem yaşadık. Bu depremlerde vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Değerli basın mensupları ve Ekranı başında bizleri takip eden Akçaabat'ımızın güzide insanları, hanımefendiler beyefendiler. Buraya toplanmamızdaki amaç bu cumartesi günü yapılacak olan Akçaabat esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatifi seçimi öncesi siz değerli insanlara niye aday olduğumuzu ve göreve geldiğimizde neler yapacağımızı açıklamaktır. Niye aday olduğumuza ve neler yapacağımıza geçmeden önce bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Ben, 2021 yılına kadar hiçbir partiye üye olmadım. 97 yıllarında ortaokul zamanlarımda rahmetli Erbakan hocayı tanıdım. Sonrasında 2011 şike sürecine kadar Akparti'ye destek verdim, o süreçten sonra 2018 genel seçime kadar Mhp'yi destekledim. Ve bunu her yerde de anlatırım. 2019 Yerel seçimlerde de bağımsız belediye başkan adayı oldum. Şimdi de Gelecek Partisi Akçaabat İlçe başkanıyım. Yarın ki kooperatif seçiminde kıymetli ortaklar bu görevi bize layık görürse İlçe başkanlığımdan istifa edeceğim.

Tüm sivil toplum kuruluşlarına ve tüm siyasi partilere eşit yakınlıkta olacak, her bir ortağımızın ve Akçaabat'ımızın hizmetinde olacağım.

Sevgili Akçaabatlılar! Akçaabat olarak Avantajımız nüfusumuzun ve nitelikli insanlarımızın fazla olması. Nüfus olarak sadece Trabzon'da en az 300bin kişiyiz. Türkiye geneli bu sayı 500binden fazla.

Dezavantajlarımız ise bir araya gelemeyişimiz, değerlerimize sahip çıkamayışımız, sorumluluktan kaçmamız ve cesaret gösteremeyişimizdir.

Bugün buradan tüm Akçaabatlılara haykırıyorum!

Sorumluluktan kaçmayalım. Etrafımızdaki insanlara destek verelim, sorumluluk almak isteyenleri yermeyelim. Çünkü! biz sorumluluk almaz, etrafımıza destek vermez, sorumluluk almak isteyenleri de yerer isek başka illerin veya ilçelerin 31 yaşındaki gençleri bazı kurumlara müdür olur.

Bu örneği niye verdim geçenlerde sosyal medyada böyle bir habere denk geldim 31 yaşında kurum müdürü oldu diye. Biz Akçaabatlılarda var mı 31 yaşında kurum müdürü olan? Ben duymadım.

 

Bazı makamlar birilerin tekelinde olmamalı ama bunu derken aday da çıkmalı. Kimse o bıraksın biz gelelim diye beklemesin. Eğitimine, vizyonuna, iş deneyimine güveniyorsa ve proje bazlı çalışır değer katarım diyorsa her makama aday olabilir. Biz değişimden ve gelişimden yanayız. Tüm ortaklara esnaf kredisinin yanında proje desteği, Üretim desteği, pazarlama desteği ve satış desteği vereceğiz.

 

Ortakları bir araya getireceğiz.

 

Mesela; tekstille uğraşan 2 veya 3 ortağı bir araya getirip bir çorap atölyesi veya İç çamaşırı atölyesi açsak en az 10 kişi çalışsa güzel olmaz mı?

Ya da sanayi esnafından 2 ortağı bir araya getirip küçük bir civata üretemez miyiz? Reno gibi markalara yan sanayide üretim yapamaz mıyız? Bakınız Trabzon'da Hekimoğlu demirdöküm var, küçük küçük başlamış şimdi yüzlerce çalışanı var.

Biz buna benzer hizmetler yapmak istiyoruz.Gelelim kredi konusuna.. Esnafımızı en çok mağdur eden kısım burası.

Kişiye özel uygulamayı kaldıracağız,

Elden dosya parası, keşif parası vb almayacağız, Kredilerde esnafımıza esneklik yapacağız ve rehin konusunda esnafımızın mağduriyetini gidereceğiz.

 

Ne mi yapacağız?

Kredi kullanmak isteyen ortaklarımız kefilim var diyor ise her 150bin tlye kadar 1 kefil şartı getireceğiz, evini arabasını rehin etmeyeceğiz. Kefilim yok ama evim arabam, dükkanım var diyor ise aldığı kredi değerinde sadece 1 rehin yapacağız. Bundan önce kullandığı kredilerde ikinci rehinlerin tümünü kaldıracağız. Örneğin; ortağımız 300bin TL kredi kullandı karşılığında sadece 2 kefil getirecek ya da sadece 300 bin TL'lik tek rehin alacağız. Kıymetli Akçaabatlılar! Bizim Akçaabat'a dair bir hayalimiz var gelin hep birlikte bunu gerçekleştirelim.

Seçimli Kongrenin kapalı sandık usülü ile yapılacak şekilde çalışma yapacağız ve BEYAZ pusulamızla orada olacağız. Bizim korkumuz yok! Divana imzalı Genelge sunacağız. Divan başkanını da Akçaabatlılardan seçeceğiz. Bunların hepsine salonda olan sizler karar verecek.

Yarın saat 12.00'de herkesi Remzi düğün salonuna davet ediyor, tüm İslam aleminin mübarek Miraç kandilini kutluyorum.

Okan Koç, başkanlığa seçilmesi halinde Gelecek partisi İlçe Başkanlığından istifa edeceğini de açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler