İYİ Parti'den Toki Tepkisi

İYİ Parti'den Toki Tepkisi

İYİ Parti'den Toki Tepkisi

TOKİ sosyal konut başvuruları bugün itibarıyla başladı. Ülke genelinde 81 ilde toplamda 250 bin konutun yapılacağı TOKİ ucuz sosyal konut projesi Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olacak. Proje kapsamında Trabzon’da da 2 bin 300 konut yapılacak.

Akçaabat Yok

Akçaabat’ta konut yapılmayacak olmasını İyi Parti İlçe Başkanı Mustafa Mısır tarafından eleştirildi. Mısır “Maalesef Akçaabat yine öksüz bırakıldı” dedi.

Başkan Mısır’ın açıklaması şu şekilde;

İktidarın dar ve düşük gelirli vatandaşlarımıza yönelik açıklamış olduğu TOKİ tarafından yapılacak olan konut projesinde yapılması planlanan il ve ilçeler yayınlanmış. Lakin gelin görün ki 150 bin nüfuslu Akçaabat ilçemiz de dar veya düşük gelirli vatandaşımız yokmuş gibi bu projede dışarda tutulmuştur. Şimdi Akçaabat 'ta yaşayan insanların başvuruları sonrasında kura da çıkması halinde başka ilçelere gidip ikamet edecekler. 15 bin nüfuslu bir ilçeye 200 konut verilirken Akçaabat 'ımıza minimum 2000 konut verilmesi gerekirken proje dışında tutulması kabul edilir durum değildir. Ayrıca, Daha önce Bahçecik mahallesinde fakir fukara için yapıldığı iddia edilen ve TOKİ tarafından inşa edilen dairelerin kura çekimlerin de bir vatandaş şöyle bağırmıştı: Bu kuralarda hile var ve 8 tane daire (O dönemin bir bakanına aittir) diyerek kura çekimini  iptal ettirmişti. Umuyoruz ki bu kuralarda bunlar tekrarlanmaz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler