İnanç Rüzgarı

İnanç Rüzgarı

Akçaabat Belediyesi organizesinde Hayati İnanç’la ‘Can Veren Pervaneler; Hayata Şiirden Bakmak’ adlı söyleşi programı düzenlendi.

Akçaabat Belediyesi organizesinde Hayati İnanç’la ‘Can Veren Pervaneler; Hayata Şiirden Bakmak’ adlı söyleşi programı düzenlendi.

Büyük küçük her yaştan vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği söyleşi programının ilk senası Erol Günaydın sanat Merkezi’nde öğrencilere özel yapılırken ikinci seansı ise Trabzon Üniversitesi Mahmut Goloğlu Sanat Merkezinde halka açık oldu.

Her iki seansta da salonu hınca hınç dolduran kalabalığa günümüze ışık tutacak tavsiyelerde bulunan Hayati İnanç, dinleyenleredivan edebiyatı şiirlerinden örnekler vererek geçmişle günümüzü harmanlayan bir söyleşi gerçekleştirdi.  Hayati İnanç söyleşisinde günümüze, yaşantımıza ve özellikle iç dünyamıza ışık tutacak tavsiyelere sık sık yer verdi. Genel anlamda huzurun, teslimiyetin, sükûnetin hakim olduğu bir hava içerisinde geçen söyleşide hayatlarımızı İslami ve dini vecibelerimizin farkında olarak idam ettirmemizin hem insan ilişkilerine hem de iç dünyamıza büyük bir ferahlık getireceğinin üstünde duran Hayati İnanç, söyleşide naif ve mizahi bir dil kullandı.

SAYLEŞİYE KATILANLARA TAVSİYEDE BULUNDU

Hayati İnanç söyleşisinde her şeyin bir vakti zamanı olduğunu ancak kitap okumanın vakit, zaman, yer mekanla ya da yaş ile sınırlandırılamayacağını dile getirerek ‘Can Veren Pervaneler; Hayata Şiirden Bakmak’ adlı söyleşi programına katılan herkese bir kitap okumalarını tavsiyede etti.

İÇ DÜNYAMIZ HUZURA ULAŞTI

‘Can Veren Pervaneler; Hayata Şiirden Bakmak’ adlı söyleşi programının sonunda duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Çok kıymetli hocamız Hayati İnanç Bey, güzel ilçemiz Akçaabat’ımıza hoş geldi safalar getirdi. Hayatımız bir kargaşa ve tempo içerisinde farkında bile olmadan geçip gidiyor. Günümüz nasıl başladı, nasıl geçti ve nasıl bitti anlayamıyoruz. Bu tempo içerisinde neye ne kadar vakit ayırdık ya da ayıramadık farkına varamıyoruz. Bedenimiz de ruhumuz da yoruluyor farkında bile değiliz. Böylesine hızlı bir yaşam içerisinde bazen biraz durmak, mola vermek, uzaktan bakmak ya da sakinleşmek gerekiyor. Hayati İnanç Hocamız gerçekleştirdiği bu söyleşide bizlere tam da bu imkanı sundu aslında. Kısa bir süre de olsa her şeye mola verdik; biraz düşündük, biraz güldük, biraz farkına vardık. En önemlisi de iç dünyamız huzura erdi. Öylesine verimli, akıcı ve doyurucu bir söyleşi oldu ki zaman nasıl aktı geçti anlamadık. Dilerim ki Rabbim bizleri tekrarına nasip etsin. Bu duygularla Hayati İnanç Bey’e siz değerli hemşehrilerimin huzurunda şükranlarımı sunuyorum. Aynı zamanda salonu dolduran kalabalığa, programa gelen her bir hemşehrime de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Dedi.

hayati-inanc-soylesi-trabzon-universitesi-1.jpg

hayati-inanc-soylesi-trabzon-universitesi-4.jpg

hayati-inanc-soylesi-trabzon-universitesi-3.jpg

hayati-inanc-soylesi-trabzon-universitesi-6.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler