İlk Hasat Törenle Yapıldı.

Aronya Bitkisi İlk Meyvelerini Verdi. İlk Hasat Törenle Yapıldı.

 

Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı tarafından projelendirilen ve ilk meyvelerini veren Aronya hasadı için tören düzenlendi.

Akçaabat Yenimahalle Lazlar mevkiinde bir bahçede gerçekleştirilen törene, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa H. Eyüpoğlu, Akçaabat Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Törende konuşan Milletvekili Dr. Adnan Günnar, “Akçaabat’ta başlatılan bu çalışmadan dolayı başta Akçaabat Ziraat Odası Başkanımız Mustafa Hikmet Eyüpoğlu olmak üzere Akçaabat Belediye Başkanlığımız Osman Nuri Ekim’e, Tarım İl Müdürlüğümüze ve halkımıza teşekkür ediyorum. Aronya her türlü ürünü ile başta ilaç ve gıda sanayi olmak üzere, kimya sanayi gibi çeşitli alanlarda halkımıza gelir getirecek alternatif bir ürün olacak ve kısa sürede Akçaabat’ta, Trabzon’da hatta Karadeniz Bölgesi’nde üretimi yaygınlaşacaktır. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, AK Parti hükümetimiz ile birlikte tarımsal kalkınmada atılan adımların meyvelerinin toplanmasından dolayı memnuniyet duyuyorum. Burada üreticilerimizin yanında olmaktan dolayı son derece mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Her zaman çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yanında olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da buradan bir kez daha teşekkürlerimi ve şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ise açılışta yaptığı konuşmada, Aronya bitkisinin

Aronya bitkisinin Akçaabat’ta yaygınlaşması için  bir etkinik düzenliyoruz. Aronya bitkisinin gelecekte ulaşacak noktayı belilemek için proje yapıyoruz. Bundan 2 yıl önce 40 dönümlük bir alanda araonya dikimi gerçekleştirmiştik. Bunların meyvelerini burada topluyoruz. İnşallah gelecekte bu fidanlardan daha güçlü meyveler elde edeceğiz. Aronyanın Akçaabat’ta özel Akçaabat’ta üretilen bi meyve olmasını istiyoruz. Burada oluşturduğumuz Akçahasat isimli marka ile de bölgemizde üretilen meyvelerin kurutularak ekonomiye kazandırılmasını istiyoruz. Bunun için bir proje gerçekleştirdik. Burada özellikle sayın milletvekillerimize ve sayım valimize bu projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu projeyi geçirirken bakanımız sayın Mustafa Varank’a konuyu aktardık. Sayın bankımız 1 milyon 800 bin liralık bir katkıda bulundu. Bununla Yaylacık bölgemizde bir kurutma tesisi yapacağız ve ürünlerimizin pazarlanmasını sağlayacağız” dedi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise yaptığı konuşmada, Akçaabat’ta özellikle Ziraat Odası’nın önemli çalışmalar yaptığını ifade ederek “Trabzon birçok konuda ilkleri başarmış bir ilimiz. Ben inanıyorum ki başta aronya olmak üzere, alternatif ürün adına tarımda çok daha güzel şeyleri başaracağız. Ben Trabzon’a geleli yaklaşık 3 yıl oldu, Akçaabat Ziraat Odamızın yaptığı çalışmaları gerçekten tebrik ediyorum. Birçok organizasyonların katıldım. Bunlar gerçekten harika şeyler. Bizim küçük üreticilerimizin bu tip tarımsal anlamda yapmış oldukları her faaliyetin yanında olmayı hep arzu ediyoruz. Çünkü, Ülkemizin sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde çıkmış olduğu bu medeniyet yolculuğunda ülkemizin gerçekten özellikle tarımsal anlamda üretime ve istihdama ihtiyaç olduğumuz bir gerçek. Bu anlamda Akçaabat tarımsal anlamda üretimi bol, çeşitliliği fazla olan Allah vergisi arazisi olan bir ilçemiz. Kısıtlı arazi imkanları ile bu derece güzel tarımda çeşitliliği üretkenliği artıran bir anlayışın önderliğini yapmak çok anmalı şeyler. Biz de el emeği ürünlerinizi pazarlamak adına yapacağımız tesis, ürünlerden gelir elde etmek ve bölgeye katkı anlamında önemli olacaktır. Buna cani gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından aronya bahçesinin kurdelesi kesilerek ilk aronyalar hasat edildi.Toplantıya katılanlara, Damla Pastanesi tarafından aronya kullanılarak yapılan dondurma, pasata ve çeşitli ürünler ikram edildi.

aronya-meyvesi-hasadi.jpg

aronya-meyves-hasadi.jpg

aronya-meyvesi.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler