İl  Başkanından "Yanındayız" Açıklaması

İl Başkanından "Yanındayız" Açıklaması

Hak- İş Trabzon İl Başkanı Engin Erbaşaan, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçiminde Yanındayız Açıklaması

Hak- İş Trabzon İl Başkanı Engin Erbaşaan, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı 2. Tur Seçimi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçileceğini kaydederek, “Türkiye’yi koalisyon dönemlerine mahkum edip, vesayet çetelerine yeniden alan açmaya çalışan anlayışların karşısında; siyasal, ekonomik, sosyal istikrarı tesis eden, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yanındayız.” dedi.

 

Trabzon İl Başkanı Erbaşaran, emperyalist ABD Başkanı Biden’ın Türkiye için kurduğu hain planları 28 Mayıs’ta milletle beraber yerle bir edeceklerini ifade ederek, “Kandil’deki ve Pensilvanya’daki teröristlerin beklentilerini hainlerin hayallerini 28 Mayıs’ta sandığa gömeceğiz. 2013’te ülkemizden kovduğumuz, IMF ile yeniden iş tutmaya çalışanların heveslerini kursağında bırakacağız. IMF demek; kaos, kriz, yoksulluk, yokluk, adaletsizlik demek. Emperyalizmin sesi ve kuklası yayın organlarının cumhurbaşkanımıza yönelik saldırılarını lanetliyoruz. Milletimizin iradesini yok sayan bu saldırıları yapanlara milletimiz 28 Mayıs’ta dersini verecektir. Emperyalist ABD başkanı Biden’ın hain planlarına sessiz kalanlara, Kandil’den ve Pensilvanya’dan her gün ülkemize ve devletimize yönelik saldırıları, tehditleri görmezden gelenlere, Batı emperyalizminin yayın organlarını duymazdan gelenlere 28 Mayıs’ta milletimiz hesabını soracaktır.” diye konuştu.

Başkan Erbaşaran Türkiye ve Dünya emek hareketinin aktif ve saygın bir üyesi HAK-İŞ olarak 15. Olağan Genel Kurulunu büyük bir coşkuyla gerçekleştirdiklerini ifade ettiği açıklamasında, şunları kaydetti: “Genel Başkanımız Mahmut Arslan güven tazeleyerek yeniden Genel Başkan olarak seçildi. HAK-İŞ olarak, 15. Olağan Genel Kurulumuzda nefesimizi yenileyip, heybemizi azığımız ile doldurup, erdemli bir sendikal inşa için çıktığımız yolda, mücadele azmimizi tazeledik. HAK-İŞ, geçmişinden güç alarak geleceğe yürümektedir. Mümtaz kültürel birikimden aldığı feyzle, enerjiyle, geleceğine ilişkin hayallerini, ideallerini, hedeflerini beslemektedir. Tarihsel mirasımız, geleceğimizi aydınlatan meş’aledir. Biz; atalarımızın kanıyla sulanan bu vatanda barınıyoruz. Dedelerimizin soluduğu hava ile nefes alıyoruz. Göğü delen dev bir çınar gibi görkemli olan bu ülkenin gölgesinde dinleniyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonu ve misyonu ile HAK İŞ’in küresel aklını; özenle dokunmuş kumaş, el emeği, göz nuru bir seccade olarak adlandırıyoruz. Türkiye Yüzyılı meşalesinin aydınlattığı yolda, emeğin evrensel gücü HAK İŞ; vaziyetini almakta, donanımını kuşanmaktadır. İdrak ettiğimiz bu genel kurul, bu seferberliğin çıkış noktasıdır.”

 

HAK İŞ Ailesi olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiklerini kaydeden Mafratoğlu, şöyle konuştu:

 

“✓ Sendikal örgütlenmelerde noter şartının kaldırılmasını sağladığınız, yüzde on barajını yüzde bir gibi makul bir düzeye indirdiğiniz,

 

✓ “Hesapta da kasada da yok” dedikleri Tasarruf Teşvik Fonu, konut edindirme yardımı hesaplarında biriken paraları hak sahiplerine teslim ettiğiniz,

 

✓ IMF politikalarının sonucu olarak kangren haline gelen Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorununu çözdüğünüz,

 

✓ Sosyal güvenlik sistemini geliştirerek, tüm toplumu sağlık güvencesine kavuşturduğunuz,

 

✓ 1 Mayıs’ı Emek ve Dayanışma günü ilan edip, resmi tatil yaptığınız,

 

için teşekkür ediyoruz.

 

✓ Cumhuriyet tarihimizin en büyük reformu olan, Kamuda çalışan 1 milyona yakın taşeron işçiyi kadroya kavuşturduğunuz için özellikle teşekkür ediyoruz.

 

✓ Zorunlu emeklilik uygulamasının kaldırılmasını sağladığınız,

 

✓ 31 Mart seçimlerinin ardından belediyelerdeki HAK-İŞ’e yönelik tasfiye girişimlerine ve işten atılmalara karşı başlattığımız emek ve adalet yürüyüşümüze desteklerinizle emekçilere umut verdiğiniz

 

✓ 2023-2024 yıllarını kapsayan kamu işçisinin toplu sözleşmesinin imzalanmasında gösterdiği liderlik için teşekkür ediyoruz.

 

İnşallah 28 Mayıs’tan sonra Cumhurbaşkanımızı Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin yeni Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza çıktığı bu kutlu yolda, milletimiz büyük bir destek vererek, 28 Mayıs’ta yeni bir tarih yazacak ve bütün dünyaya Türkiye’nin gücünü, birliğini ve bütünlüğünü bir kez daha tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek devlet olarak hep birlikte gösterecektir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Haberler