İhale Edildi, Başlıyor

İhale Edildi, Başlıyor

Akçaabat Fatih Parkı Yenileme Projesi başlıyor.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in projeleri arasında yer alan Akçaabat Fatih Parkı Yenileme Projesi ihale edildi. 15 Eylül’de yapılan ihale ile yapımına başlanacak olan proje ile Akcami yanında bulunan otoparkın üzerindeki havuz kaldırılacak. Zeminin yenileneceği proje ile üstgeçit ayakları ve büfelerin cepheleri giydirilecek. Akçaabat’ın geçmişinde iz yapmış olan Aşık Dayı limonata içinde bir alan inşa edilecek.

Kaldırım Genişliyor

Projenin en önemli ayağı ise Atatürk Bulvarı’nda trafik akışının sahil yolu kenarına alınması olacak. Eski hastane hizasından başlayacak olan kaldırım genişleme çalışması ile Akcami önüne kadar kaldırım yaklaşık 2 metre genişletilecek ve yoldaki belediye otoparkı dahil parklar kaldırılacak.

Projenin tamamlanması ile Akçaabat Atatürk Bulvarı üzerinde oluşan karmaşa da ortadan kalmış olacak.

Başkan Osman Nuri Ekim, proje ile ilgili daha önce Belediye Meclisinde yapmış olduğu açıklamada “Akçaabat şehir merkezinde Fatih Parkını yenileyerek nitelikli kullanım alanları içerisine kazandırmayı planladık. Bu proje ile Akçaabat’ımız çok önemli bir meydan kazanarak vatandaşlarımız şehir merkezinde zaman geçirebilecek bir yere daha kavuşmuş olacak. Mevcut alanda peyzaj düzenlemelerinin yanında zemin, kent mobilyaları, ışıklandırma çalışmaları ve engelli rampalarının düzenlenmesi ile “engelsiz ulaşım” çalışmaları yapılacak. Proje kapsamında şehir içi bağlantı yolundaki trafik ve parklanma sorununu da ele aldık” açıklaması yapmıştı.

akcaabat-fatih-parki-projesi-basliyor2.jpg

akcaabat-fatih-parki-projesi-basliyor1.jpg

akcaabat-fatih-parki-projesi-basliyor.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler